Картопля чи капуста: що кинути в борщ першим?

Класичний рецепт передбачає, що першою в каструлю потрібно кидати капусту, адже вона вариться найдовше. А вже після неї йде картопля, і у кінці — морква з цибулею після пасерування і заправки томатною пастою, а також буряк.

0 хв. читання

Але тут також є свої нюанси. Якщо картопля — стара, а капуста — навпаки, молода, то черговість краще поміняти, адже молода капуста вариться за кілька хвилин. В іншому випадку капуста буде хрустіти на зубах, а картопля розвариться.

А якщо ви хочете зварити борщ з квашеною капустою, краще покласти першою у каструлю картоплю. Річ у тім, що кислота уповільнює варіння картоплі, тому поки вона звариться, капуста вийде перевареною.

Поділитися цією статтею