Картопля молода, поки цукор ще не перетворився на крохмаль

7643 0

Ми у соцмережах:

Картопля молода, поки цукор ще не перетворився на крохмаль

Картопля — один з найбільш популярних продуктів у раціоні багатьох людей. Ми настільки звикли їсти її як гарнір до салатів чи м’ясних страв, що навіть і не замислюємося, скільки вітамінів та поживних речовин вона містить.

Головна відмінність молодої картоплі полягає у тому, що її збирають рано, а тому цукор в ній ще не перетворився на крохмаль. До серпня ще можна насолодитися саме молодою картоплею.

Чим корисна молода картопля? Вітамін В6 допомагає позбутися стресу, втоми, підтримати бадьорість розуму, оскільки сприяє нормалізації роботи нервової системи, покращує психологічні функції організму. Вітамін С підтримує нормальне функціонування імунної системи (в молодій картоплі цього вітаміну втричі більше, ніж у звичайній). Калій необхідний для підтримування артеріального тиску. Марганець, магній та кальцій — допомагають покращити стан кісток, роблять їх міцнішими, покращують здоров’я нігтів та зубів. Йод необхідний, щоб підтримувати здоров’я шкіри, а також важливий для нормального функціонування щитовидної залози.

Крім цього, молода картопля є багатим джерелом вуглеводів та клітковини. Наприклад, всього лише в одному плоді в середньому міститься 2,4 г вуглеводів. Вони важливі для підтримання рівня енергії людини. А ось клітковина допомагає покращити роботу системи травлення, нормалізує рівень холестерину та артеріальний тиск.

Найбільше вітамінів та мінералів міститься в шкірці молодої картоплі. А також велика кількість клітковини, яка допомагає нормалізувати перистальтику кишечнику. Найкраще цей продукт запікати у духовці без додавання жирів або відварювати — так картопля буде найкориснішою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також