Кашки для тонусу і довголіття

1626 0

Ми у соцмережах:

Кашки для тонусу і довголіття

Дослідники з'ясували: ті, хто регулярно вживає страви зі злаків, виглядають молодшими за свої роки і довше зберігають міцне здоров'я. Крім того, стверджують вчені Гарвардського університету, любителі каш менше схильні до серцевих недуг.

каши1-800x768 Щоб отримати від здорового харчування максимум користі, варто чергувати різні види злакових на своєму столі. В ідеалі їх повинно бути 3-4 види на тиждень. Які ж із каш вважаються найкориснішими?

Гречана

Ця крупа надзвичайно багата на рослинний білок і гіпоалергенна. І в гречці міститься значний відсоток вітамінів А, Е, РР і майже весь ряд групи В. У цій каші є кобальт, що зміцнює нервову систему, нікель, який підвищує гемоглобін; а також селен, що виводить токсини і знімає стрес. Гречана дієта ефективна для зниження ваги, а чоловіки оцінять її здатність підвищувати потенцію.

Вівсяна

Просто незамінна для здорового травлення: вівсяна каша захищає стінки шлунка, вбирає всі токсини і до того ж сприяє очищенню кишечнику. Результатом стає чудовий обмін речовин і гарний зовнішній вигляд. Важливо, що овес багатий вітаміном Н біотином, який покращує стан шкіри, а також «молодильними» вітамінами К і Е. Якщо поєднувати вівсяну кашу з молоком, горіхами, ягодами і сухофруктами, вийде просто ідеальний сніданок.

Рисова

Нейтральний смак рису дозволяє використовувати будь-які наповнювачі: від фруктів до гострих східних спецій. Рис забезпечує організм енергією, постачає амінокислоти, необхідні для живлення головного мозку. Найбільш корисними з цього погляду є темні сорти рису. А рідка каша зі звичного нам білого — перший засіб при харчових отруєннях.

Пшоняна

Ця крупа багата білком, калієм і магнієм, які захищають серцево-судинну систему. Крім того, пшоняна каша виводить шлаки і солі важких металів, підтримуючи печінку. Єдині, кому не показана пшоняна дієта — люди зі зниженою кислотністю шлунка.

Перлова

Її можна назвати «жіночою» кашею завдяки високому вмісту амінокислоти лізину, який сприяє виробленню колагену, що забезпечує гладкість і еластичність шкіри. Крім того, вона багата фітомелатоніном, який допомагає висипатися і підтримувати потім весь день гарний настрій. Якщо перлова каша не дуже вам до смаку, зверніть увагу на ячну крупу — це подрібнений варіант того ж злаку, більш нейтральний за смаком.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також