Катер Костопіль малопомітний для ворога, а його гармати стріляють на 2 км

1743 0

Ми у соцмережах:

Катер Костопіль малопомітний для ворога, а його гармати стріляють на 2 км

Моряки випробовують бойовий катер Костопіль, який нещодавно побудували для військово-морських сил.

 Як повідомляє «armyinform», дальність стрільби до мішеней становила до 2 кілометрів.

Армійці протестували роботу системи захисту від наведення зброї противника. Ця система діє в автоматичному режимі й дає змогу захистити екіпаж і корпус катера з допомогою «теплових пасток», які відстрілюються в разі опромінення об’єкта системами наведення зброї противника. Також моряки перевірили можливості системи автоматичної постановки димових і теплових завіс.
«Костопіль» має низьку візуальну оптико-електронну, радіолокаційну та теплову помітність. Тож катер малопомітний для радіолокаційних та інфрачервоних засобів противника.

Головне завдання катера у майбутньому - патрулювання в ближній морській зоні, охорона та оборона портів і морських або річкових комунікацій у межах територіальних морських вод, посилення охорони державного кордону, участь у різнопланових морських операціях в акваторії Чорноморсько-Азовського басейну, зокрема в операціях з протидії ймовірним висадкам десантних засобів противника на узбережжя тощо.

Побудоване судно підприємством «Кузня на Рибальському». За інформацією з «Вікіпедія», кінцевими бенефіціарами підприємства станом на 2017 рік були Петро Порошенко та Ігор Кононенко. У 2018 році бенефіціаром став Сергій Тігіпко. У вересні 2019 року на нерухоме майно та корпоративні права заводу було накладено арешт.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також