Кавоварки: види, функції, принципи роботи

565 0

Ми у соцмережах:

Кавоварки: види, функції, принципи роботи

Уявіть картину: ви прокинулися вранці, ще ніжитеся в ліжку, але вже чуєте тонкий аромат щойно звареної кави. Таке ранкове пробудження приємніше, ніж просто під дзвін будильника, погодьтеся?! А найголовніше, що приготувати ароматний напій може навіть не людина, а спеціальна машина.

Кофемашина. Якщо в ній є функція програмування включення і виключення, то досить ввести потрібні дані, щоб ранок був дійсно приємним. Добре, що можна кавомашини купити в інтернет магазині, не витрачаючи час на походи по магазинах. А якщо вибрати правильний момент, то можна ще й на величезні знижки потрапити.

Кофемашина: що це, для чого потрібна

Кофемашина - агрегат, призначений для приготування кави. Використовується як в різних закладах, так і в домашніх умовах. Напій готується з цільних зерен і з уже перемелених.

Головний принцип функціонування будь-якої кавомашини полягає в автоматизації процесів, а значить, людині нічого не потрібно робити, хіба що кнопку правильно натиснути і чашки в правильному місці поставити, а інше зробить вбудована кавоварка або стоїть окремо - функції її від цього не зміняться.

Щоб вийшла порція смачної кави, кавоварка повинна:

• перемолоти зерна;

• дозувати воду (гарячу);

• збити молоко (якщо готується капучино);

• підігріти чашки перед розливанням у них напою.

Кава з кавомашини виходить набагато духмяний і смачний, ніж зварене звичайним «заварювальним» способом.

Види кавоварок

Тепер, коли ми вже знаємо, що кавоварка вміє готувати ароматний і дуже смачну каву, давайте дізнаємося докладніше, як їй це вдається. Отже, в стандартний набір будь кавомашини входять: кавомолка, ємність, куди набирається вода, воронка з дозатором для перемеленого кави, ємність для вже використаної кави і спеціальний піддон, щоб воду зливати. Крім того, в апарат можуть бути вбудовані датчики і насадки, призначені для приготування різних видів кави.

Спочатку кавоварка перемелює зерна, потім необхідна частина отриманого порошку змішується з водою. Оскільки машини самі контролюють дозування інгредієнтів, людині залишається тільки вибрати ступінь міцності напою.

Існують кавомашини:

• крапельного типу - використовується тільки мелену каву;

• капсульні - в них використовуються «кавові таблетки» вони ж капсули;

• ріжкового типу - може приготувати еспресо за 1 хвилину (є кавомолка);

• автоматичні кавомашини;

• суперавтоматичних - можуть готувати інші напої з кави, що відрізняються від еспресо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також