Каву та піцу з Лебединки прибрали. Та чи довго там буде порожньо?

1248 0

Ми у соцмережах:

Каву та піцу з Лебединки прибрали. Та чи довго там буде порожньо?

Відразу два заступники голови Артем Ганущак та щойно призначений Микола Дядюсь очолили минулої п’ятниці боротьбу з незаконно встановленими фургонами з кавою та піцою на Лебединці — біля музею та біля бібліотеки. Кілька років тому вже була така спроба — особисто Володимир Хомко, на той час міський голова, сварився з власниками фургонів, намагаючись їх вигнати з насиджених місць. Хомку тоді довелося поступитись. Зараз поступитись довелося підприємцям — три фургони з парку забрали добровільно.

А от власник мобільної кав’ярні «The Bus» здаватися не збирався і викликав поліцію. Бо вважає, що це не він порушує закон, а міська рада. Каже, що мав договори і на електрику, і на вивезення сміття. Та зрештою його синій бус все одно примусово вивезли з-під музею тягачем — на зберігання.

Володимир Булка, власник автокав’ярні:

— Вже восьмий рік, скільки я тут працюю, влада обіцяє врегулювати. Це не тимчасова споруда, це мобільна кав’ярня. У мене є техпаспорт на цю машину, те, що вона перероблена. Я працюю згідно із законом, плачу податки. Щоб отак приїхали і відключили від електромережі — то вперше. Для чого це зроблено? Я викликав поліцію. Питання в тому, що міська рада, замість того щоб сприяти бізнесу, займається його руйнуванням. Місто має розробити правила. Нині таких немає.

Як би не було, але уже в понеділок два з чотирьох фургонів перехожі знову побачили на Лебединці. Тільки один просто стояв закритим біля дитячого атракціону, а інший — перемістився за паркан, на територію обласної бібліотеки.

Рівняни ж більше непокояться долею звільненої від фургонів дороги біля музею — буде ця зона й надалі пішохідною чи відкриють проїзд для автомобілів? Нині на тому місці поки стоїть шлагбаум, який не дозволяє автомобілям виїжджати з вулиці Драгоманова на вул. 24 Серпня. А що далі?

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Щодо нещодавньої ситуації: якщо це автомобіль, то він не має права там знаходитися, якщо це торгова точка — то де паспорт прив’язки, оформлення? Ми за те, щоби були чіткі правила, які повинні регулювати вуличну торгівлю, ярмаркову діяльність, літні майданчики в тому числі. От зараз буде літній період, і багато закладів харчової сфери будуть біля себе виходити на міську землю, ставити різні намети, інсталяції без погодження на те. А ми хочемо, щоб був порядок — цивілізовано, як в Європі. Подальших планів щодо того провулку біля музею наразі немає. Він має бути пішохідним, прохідним.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також