Літо вже завершилося, але ще можна встигнути засмагнути.
Вживання деяких продуктів допоможе отримати смаглявий і рівномірний колір шкіри. Найкориснішими є фрукти й овочі червоного спектра, а саме морква й абрикоси з персиками. Завдяки вмісту в них бета-каротину і вітамінів групи В засмага з'явиться швидше, але згоріти не вийде, адже поїдання цих фруктів захищає від ультрафіолетових променів.
Також дуже корисним є виноград, який допоможе зберегти водний баланс, а також баштанні — кавун і диня. Вони також прискорюють пігментацію шкіри в золотистий колір і підтримують необхідну кількість води в організмі. Не варто забувати про капусту броколі, яка зменшує почервоніння після засмаги, а також рибу і морепродукти.
Фахівці не радять вживати солену, мариновану, смажену і солодку їжу, а також алкоголь і каву. Крім того, в разі дотримання дієти для схуднення є ризик отримати плямисту засмагу через порушення вироблення гормону меланіну.