Деякі продукти несумісні з ліками
Придбати парацетамол, як засіб проти температури і головного болю, можна без рецепта, він вважається безпечним. Але якщо не перевищувати рекомендовану дозу — при тривалому прийомі таблеток виникає ризик внутрішньої кровотечі.
Експерти також попереджають, що змішування парацетамолу з напоями, котрі містять етанол, вкрай небезпечно. Мається на увазі алкоголь, здатний підвищити ймовірність смерті, якщо запивати ним парацетамол. Така комбінація призводить до ушкодження печінки.
Етанол в своєму складі мають також банани, особливо якщо вони перезріли, соління, кефір, квас і кумис.
При цьому виникають такі симптоми: озноб, слабкість, свербіж і висип на шкірі, лихоманка, больові відчуття в суглобах або набряки. Насторожити повинні блювота, нудота і втрата апетиту. При поєднанні декількох проявів краще звернутися до лікаря. Використовувати таблетки обережно слід і тим, у кого вже є проблеми з печінкою.
Нормальному засвоєнню парацетамолу перешкоджають і деякі інші продукти, де міститься багато пектину і вуглеводів. Це, наприклад, овочі з сімейства хрестоцвітих, включаючи білоголову і брюссельську капусту, а також броколі. Змішувати ліки не рекомендовано з чаєм з гібіскуса.