Кефір корисно пити на ніч

1388 0

Ми у соцмережах:

Кефір корисно пити на ніч

У багатьох є звичка — обов’язково випивати на ніч склянку кефіру. У чому користь? Виявляється, вся справа в триптофані, з якого утворюється мелатонін, що допомагає нам засинати. Випивши склянку кефіру незадовго до сну, ви не тільки подбаєте про функціонування свого шлунка до ранку, але і забезпечите собі хороший сон.

Загалом пити кефір рекомендують щодня, і на це є кілька причин. Кефір містить велику кількість вітамінів і корисних речовин. Зокрема, вітаміни групи A, B, C, D, PP, калій, кальцій, мідь та ін. Усі вони дуже благотворно впливають на організм. Кефір містить полісахарид кефіран, який має антибактеріальні властивості, а також допомагає знизити артеріальний тиск і рівень «поганого» холестерину. Крім того, в кефірі є пробіотики — корисні речовини, які нормалізують мікрофлору кишечнику. Ще однією важливою властивістю кефіру є здатність регулювати рівень глюкози в крові, покращувати роботу лейкоцитів і підвищувати імунітет, адже молочнокислі бактерії стимулюють вироблення білка крові бета-глобуліну. У склянці кефіру міститься чверть добової норми кальцію і третина добової норми фосфору, тому кефір допомагає профілактувати остеопороз.

Полісахариди нейтралізують наявні в організмі токсини, захищаючи його від дії отруйних речовин, тому кефір обов’язково потрібно пити курцям і людям, що вживають ліки.

Кому протипоказаний кефір? Людям, які мають фосфатні камені в нирках; тим, що страждають на ентерити і гастрити з підвищеною кислотністю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також