Керівник медицини Рівненщини: вакцинація – це як маленька хвороба

1719 0

Ми у соцмережах:

на фото Олег Вівсянник

Керівник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник запевняє, що у жодного вакцинованого не було складних побічних ускладнень через вакцину від COVID-19.

За словами керівника обласного управління охорони здоров'я, вакцинація необхідна для здобуття імунітету. Він буває природним і штучним, але природній виробляється після того як людина перехворіла, а штучний — якщо вакцину введуть безпосередньо в організм.

Вакцина — це введення неживого або живого, з помірним рівнем інтенсивності антитіла, для вироблення імунітета, щоб організм в подальшому міг боротися з хворобою. У непрямому розумінні, вакцинація - це міні-хвороба, яка не призводить до важких наслідків у подальшому”.

Олег Вівсянник зазначив, що вакцина може мати локальні, або ж загальні побічні наслідки. Локальні: почервоніння, біль, набряклість у ділянці введення вакцини. Загальні: лихоманка, озноб, біль у м’язах, ознаки інтоксикації, які проходять за 1-2 доби.

Сьогодні у Рівненській області інших ускладнень, а більш загрозлива, що може виникати — анафілактична реакція, ми не спостерігаємо. Тому можемо з упевненістю сказати, що дана вакцина є безпечна для застосування і необхідна для того, щоб здобути штучний імунітет.”

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також