Керівник району розповів, чому селяни протестують

1715 1

Ми у соцмережах:

Керівник району розповів, чому селяни протестують

Голова Здолбунівської РДА Сергій Кондрачук повідомив, чому вранці перекрили дорогу на Гурби.

Ситуація така: облавтодор, який обслуговує дорогу, і його філія Колоденська ДЕД активно робила дорогу до Гурбів, фактично ямковий ремонт там було закінчено минулого понеділка. Разом з тим у нас є дорога до Мізоча, її також облавтодор робив, останній раз там роботи були минулого четверга і вони мають продовжити ці роботи. Але мізочани, мабуть, незадоволені тим, що так повільно робиться той ремонт, і вирішили перекрити дорогу в Кунині, таким чином, щоб на Гурби люди їхали через Мізоч, тобто по тій ділянці, де дорога ще не зроблена. Проблеми у цьому я не бачу взагалі, треба об’їхати, - сказав  Суспільному керівник району.  

Прес-офіцерка поліції області Ольга Ангелова зазначила, що про акцію ніхто не повідомляв. Правову кваліфікацію діям людей даватимуть згодом.

Довідково: бій під Гурба?ми — це бій між військами НКВС та УПА, він відбувся з 21 по 25 квітня 1944 року біля урочища Гурби на півдні Здолбунівського району й охопив частину сучасних Дубенського та Острозького районів Рівненщини і Кременецького та Шумського районів Тернопільщини. Закінчився тактичною перемогою радянських військ та виходом з оточення українських повстанців. Після бою переможці спалили навколишні села Гурби та Антонівці, а жителів вивезли. Кількість загиблих військових і цивільних осіб точно не встановлена. Бій відбувся під час переходу частин УПА через німецько-радянські фронти. Розбиті німецькі війська вже не загрожували частинам УПА, тому найбільшу небезпеку для українських повстанців становили відділи НКВС


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також