Керівник “Рівнеобленерго” Сергій Невмержицький: “Інформації про зв`язок компанії з Росією я не маю” (ФОТО)

4638 0

Ми у соцмережах:

Керівник  “Рівнеобленерго” Сергій Невмержицький: “Інформації про зв`язок компанії з Росією я не маю” (ФОТО)

Керівництво ПрАТ “Рівнеобленерго”, схоже, не знає, хто є власником компанії, яку очолює. Принаймні так на пряме запитання про її відношення до російського сегменту бізнесу, пов'язаного з російським олігархом Олександром Бабаковим, відповів голова правління “Рівнеобленерго” Сергій Невмержицький.

 Сьогодні о 12 годині дня біля головного входу в ПрАТ “Рівнеобленерго” проходив пікет щодо націоналізації компанії. Нечисельні учасники акції — члени громадської організації “Сотня Майдану”, а також підприємці та звичайні споживачі електроенергії з Рівного та навколишніх сіл.

Перед керівництвом компанії вони загалом висунули ряд вимог, які озвучив керівник ГО “Сотня Майдану” Анатолій Полюхович:

  • Ми знаємо, що ця приватна фірма (“Рівнеобленерго” - ред.) — російська. Власник — Бабаков, з Держдуми. Звідси й неповага до споживачів та погані умови. Наприклад, для підприємців однією з таких умов є передоплата. Ось прийшли квитанції за 12 лютого, в яких вимагається, щоб ми заплатили наперед вже за цілий березень. Третя вимога — відмінити щомісячні звіти для юридичних та фізичних осіб підприємців. Моя бухгалтер витрачає щомісяця повних два робочих дні, щоб зробити цей звіт — це нонсенс. Хочемо також, щоб з нами, підприємцями, погоджували ліміти на енергетичні витрати. А подвійну та потрійну оплату за перевищення лімітів скасувати. Вимагаємо припинити захоплення електромереж. В мене сестра і мама заморожують ягоди й гриби. Коли я захотів побудувати для них потужнішу підстанцію, мені чітко заявили: ти побудуй за свої кошти, але воно буде наше. Вони як російська фірма захоплюють у людей електромережі, діючи, як агресор на Донбасі.

Сергій Невмержицький (на фото справа) на це відповів:

  • Вплинути на тарифи та ліміти ми не можемо — їх встановлює НКРЄ. З того тарифу, за яким ми сьогодні відпускаємо електроенергію, тільки  8 - 10% залишається в компанії — це зарплата працівникам, податки, пальне для виїзних бригад та інші витрати; решту ми витрачаємо на закупівлю електроенергії. Що стосується передоплати, то за такою ж схемою працюємо і ми з енергоринком. Ми замовляємо електроенергію наперед на місяць і точно так само платимо за це наперед. При цьому вказуємо ліміти і якщо їх перевищуємо, то, як і споживачі, сплачуємо штрафні санкції. Ми працюємо в такому ж правовому полі, як і всі енергопостачальні компанії в Україні. Щодо того, що компанія російська, то в мене такої інформації немає. Власники 84% акцій компанії — нідерландська компанія «Washington Holdings B.V». Серед її власників росіян немає. Якщо хтось має іншу інформацію, може звернутися в правоохоронні органи. Вперше чую прізвище Бабаков. Звідки такі чутки беруться, не знаю. В Інтернеті, може. То так сам можна написати там, що й Полюхович має якусь власність в компанії.

Окрім того безпосередньо до голови правління мали багато питань і звичайні споживачі, не підприємці. Так, пані в кроликовій шубі та шапці з песця, яка представилась депутатом Рівненської районної ради та жителькою села Новоукраїнка Галиною Лисак, заявила:

  • У моїй сім'ї проживає два інваліда, одним з яких є я. По субсидії раніше ми платили 3 гривні (за один кіловат електроенергії — ред.), тепер набагато більше виходить. Трьохфазний лічильник на мою вимогу не поставили. Для людей нема нічого, робиться тільки геноцид і високі кошти.

Також до п. Невмержицького зверталися жителі села Забороль з проханням встановити нову трансформаторну підстанцію для збільшення напруги в електромережах, якої на разі їм не вистачає. Були скарги на високі тарифи, на погане обслуговування споживачів та невисоку якість надання послуг з електропостачання (в основному скарги на напругу 150 — 170 В замість обіцяних 220 В).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також