Керівник забороненої проросійської партії судиться з нардепом з Рівного

1716 0

Ми у соцмережах:

Керівник забороненої проросійської партії судиться з нардепом з Рівного

Відомий керівник забороненої проросійської партії Анатолій Шарій образився на рівненського нардепа Олександра Аліксійчука.

Справа тягнеться з 2019 року. Саме тоді Верховна Рада скасувала державне фінансування цілій низці партій, які на виборах подолали 5% бар’єр.

Тоді рівненській нардеп зі «Слуги Народу» докладно пояснив, що причиною такого рішення є перешкоджання просування в Україні проросійських партій.

- Ми ж розуміємо, що такі великі кошти виділяти на політичні сили. Тим більше багато політичних сил є антиукраїнськими, в тому числі Партія Шарія... Ну я не бачу в ній нічого проукраїнського. Вона фінансується в тому числі і коштами з закордону, з країни-агресора. І людина виступає як противник української державності вцілому, - говорив тоді mediaflow.

Тоді за ці слова на рівненського депутата образився проросійський блогер Анатолій Шарій. Той подав проти нього позов у Печерський районний суд Києва. Останній перенаправив справу до Рівного, де й живе нардеп.

Однак зараз представники Анатолія Шарія намагаються повернути цю справу назад на розгляд Печерського районного суду.

Нагадаємо, що СБУ оголосила про підозру блогеру та політику Анатолію Шарію. Його звинувачують у державній зраді та розпалюванні ворожнечі.

22 лютого Шарія було викликано для проведення слідчих дій, але він не з'явився. Його неявку СБУ трактує як приховування від слідства.

25 лютого 2021 року в СБУ повідомили, що блогер Анатолій Шарій, який підозрюється у зраді, оголошений в державний розшук.

У березні 2021 року Шарія було внесено в базу розшуку Міністерства внутрішніх справ України. Суд дозволив правоохоронцям його затримати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також