Керівника ДАІ змусили вийти на роботу

3351 0

Ми у соцмережах:

Керівника ДАІ змусили вийти на роботу

Колонна з бусів та будівельних бетономішалок утворилася у вівторок об 11.00 поблизу обласного управління ДАІ на вул. Ст. Бандери у Рівному. Пікетувальники закликали начальника облуправління ДАІ Олександа Семенюка, який під тиском "Автомайдану" написав рапорт на звільнення, вийти на роботу.

Олександр Семенюк, який відразу ж прибув на заклик пікетувальників, підтвердив, що “Автомайдан” цими вихідними влаштували свій пікет під обласним управління ДАІ, поклавши біля входу гумові покришки та “коктейлі Молотова”. Під їхнім тиском він і написав рапорт про звільнення, хоча офіційно нині він у відпустці.

 
Пікетувальники наголосили, що обурені діями “Автомайдану”, який не співпрацює із ДАІ та самостійно зупиняє та перевіряє транспортні засоби. Зокрема, виникав у них конфлікт навіть із водіями бетономішалок. Вони наголосили, що працівники ДАІ повинні повернутися до нормальної роботи. При цьому, керівник “Союзу перевізників України” Валентин Демчук доповнює, що претензій до роботи державтоінспекторів у водіїв також вистачає. Проте, присутні на пікеті зійшлися на думці, що регулювання роботи ДАІ, в тому числі й призначення керівництва, повинно відбуватися відповідно до законодавства. А громадські організації повинні лише відслідковувати порушення та реагувати на них також відповідно до закону.
 

Коментарі

Юрій Чаборай, керівник рівненського громадського об'єднання "Будівельний сектор": - Головне для нас, щоб на дорогах був порядок. Казати хороший Семенюк чи поганий я не буду. Зауважу тільки, що зокрема у моєму бізнесі останніх два роки проблем з ДАІ не виникало. Натомість при колишньому керівнику на дорогах навіть не рекет був, а страшно що сказати. Я тоді тільки й те робив, що мотався по дорогах та з'ясовував чому перепинили те чи інше з наших авто. Така моя особиста думка. А загалом, ось прийде новий начальник УМВС, то й має вирішитись з кадрами. При цьому, нехай виставляють кандидатури на обговорення громадськості, хай той люстраційний комітет працює, хай на Віче люди свою думку скажуть. Але щоб всі мали право голосу, а не так, щоб ось комусь там сподобалась кандидатура чи ні, і всі решта мають з цим мають погодитись.
Валентин Демчук, президент громадського об'єднання "Союз перевізників України": - Рівненські перевізники безкоштовно підвозили людей на Майдан. Організовували доставку харчів українським військовослужбовцям в Крим. Сьогодні усіляко допомагають біженцям з Криму, і у перевезенні, і в поселенні. А ще будують житло для сімей загиблих на Майдані. І що сьогодні відбувається? Окремі рівняни вирішили, що вони, зокрема у випадку з державтоінспекцією, ось хочуть "так". А запитали чи цього хочуть перевізники, які першими та найбільше стикаються з працівниками ДАІ? Тому ми сьогодні тут, щоб висловити свою позицію. Ми також за те, щоб кожен хто працюватиме в ДАІ, пройшов процедуру люстрації, коли буде прийнятий відповідний закон. Але сьогодні необхідно, щоб на рівненських дорогах ДАІ нормально працювала, щоб не було вакханалії та був порядок. Також нам не особливо важливо, хто саме керуватиме ДАІ. Хоча, якщо вже говорити про Семенюка, то він частково розуміє наші проблеми і тому працювати з ним не так вже й важко. Хоча й претензій до нього не бракує. Тому вважаємо що також маємо право впливати на процеси, висловлювати свою позицію, схвалювати ту чи іншу кандидатуру, чи ж навпаки казати, що вона немає права далі працювати. Богдан Файфура, депутат обласної ради: - Якщо є у когось претензії до того чи іншого керівника, хай обґрунтовано це доводять. Якщо хочуть когось пролобіювати, то нехай теж обґрунтовано покажуть цю людину. А не так, що всі погані, а хто хороший - ми вам скажемо. І що на сьогодні злодії всі, міліція, прокуратура і т. д. Відтак немає кому забезпечувати порядок, розслідувати кримінальні справи, бо немає прямих вказівок та контролю. Треба з цим закінчувати. Бо склалася така ситуація, що в області на сьогодні практично немає влади, і є коло осіб, яким це дуже вигідно. Тому ми за те, що оскільки вже є нова влада, то вона повинна нею бути. Є голова ОДА, то нехай працює. Призначений керівник міліції, то також не перешкоджайте йому працювати. І щодо громадськості. На засідання обласної ради буде винесено питання щодо структуризації громадських організацій. Бо є люди, які ходять від восьми-дев'яти організацій, в яких всього по три члена, і кажуть що вони представляють громадськість Рівненщини. Тому буде створена громадська рада, куди увійдуть і будівельники, і перевізники, і громадські представники територіальних громад області, щоб враховувалась й думка мешканців районів, скажімо дубенчан, сарненчан.
 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також