Керівники санепідемслужби — не на роботі. Щоб не звільнили

1401 0

Ми у соцмережах:

Керівники санепідемслужби — не на роботі. Щоб не звільнили

Неефективне використання майже півмільйона бюджетних коштів — офіційна підстава для звільнення начальника головного управління Держсанепідемслужби в області Олександра Бялковського та директора обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби Геннадія Шевченка. Однак звільнити цих чиновників поки не можуть: п. Бялковський — у відпустці, а п. Шевченко — на лікарняному.

шевченко
Геннадій Шевченко
Держсанепідемслужба, яка у травні проводила внутрішній аудит в цих установах, на інформаційний запит "РВ" відповіла:
"Олександр Бялковський та Геннадій Шевченко порушили ряд законодавчих актів та не забезпечили ефективне і результативне управління бюджетними коштами та майном. Це спричинило неефективне використання 414,4 тис. гривень. Зокрема, у 2014 році завищили показники фактичного споживання енергоносіїв, їх вартість і включили додатково у потреби закладів понад 226 тис. грн. З того ж року управління Держсанепідемслужби без договору оренди неправомірно використовувало кількасот метрів квадратних приміщення на вулиці Котляревського, 3. Балансоутримувачем тієї будівлі є Рівненській обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України. Управління досі не відшкодовувало витрати за спожиті комунальні послуги та енергоносії у цих приміщеннях. Як наслідок, лабораторний центр витратив додатково 188,4 тис. грн. своїх коштів. Також встановили, що обсяг фактичного споживання електроенергії у 2014 році, порівняно з попереднім періодом, збільшився майже на 10%. А це грубе порушення вимог щодо економного та раціонального використання державних коштів, затверджених постановою Кабміну. Мало того, виявили, що управління Держсанепідслужби у Рівненській області за низкою договорів взагалі не відшкодувало вартість спожитих комунальних послуг та енергоносіїв минулого року. Олександр Бялковський уклав договори із відділенням Фонду державного майна на площі, витрати на утримання яких не можуть бути покриті у повному обсязі, оскільки під час укладення договорів не було враховано відповідних сум у кошторисі. У травні керівнику оголосили догану за неналежне виконання своїх службових обов'язків, проте він так і не усунув недоліки".
Голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков погодив прохання Держсанепідслужби України на звільнення обох чиновників. Кого призначать на їхні місця — у Києві поки що не коментують. Зрештою, Держсанепідемслужба — у стані реорганізації. Її мають з'єднати з ветеринарною службою та інспекцією захисту прав споживачів. бялковський
Олександр Бялковський
Олександр Бялковський так прокоментував заяву про своє звільнення:
— Наказ на управління не приходив. Ніхто мене не просив писати заяву на звільнення. Безумовно, що таким чином хочуть поставити на посади інших людей. Аудит у травні проводили, і я особисто підписував його висновки. Там не йшлося про такі суми — майже півмільйона гривень. Перевіряли оплату комунальних послуг. Так ми за ті два роки квитанцій на таку суму навіть не отримували. Коли прийде наказ на звільнення, оскаржуватиму його у суді.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також