Вчені знайшли спосіб нейтралізувати в продуктах харчування протеїни, що викликають алергічні реакції, повідомляє «Дейлі Телеграф». Це справжній науковий прорив, який зможе змінити життя мільйонів людей на планеті й скоротити смертність від алергії.
Вчені знайшли спосіб нейтралізувати в продуктах харчування протеїни, що викликають алергічні реакції, повідомляє «Дейлі Телеграф». Це справжній науковий прорив, який зможе змінити життя мільйонів людей на планеті й скоротити смертність від алергії. Виявлено, якщо пропустити через насіння кунжуту електричний струм, структура протеїну зерен змінюється і 95% алергенів у ньому зникає. Для такої обробки невеличку кількість змолоченого насіння 20 разів протягом трьох тисячних секунди пропускають через напругу 70 тисяч вольт. При цьому смак залишається незмінним. Такі ж експерименти проводяться з горіхами і молоком.