Харчове несприйняття небезпечніше, ніж алергія

1626 0

Ми у соцмережах:

Харчове несприйняття небезпечніше, ніж алергія

Нездатність засвоювати деякі продукти або їхні складові є однією з основних причин порушення обміну речовин в організмі, що веде до надмірної ваги і букета хронічних захворювань.

Шлунок біль Багато людей майже нічого не знають про харчову непереносимість, яка завдає значно більшої шкоди здоров'ю, ніж алергія. Протягом свого життя кожен третій житель України втрачає здатність нормально перетравлювати молоко і молочні продукти; кожен сотий — злаки (пшеницю, жито, ячмінь); часто зустрічається нездатність засвоювати горох, гриби, полуниці та ін. Загалом 80% населення мають непереносимість одного або декількох продуктів, про яку навіть не підозрюють, оскільки реакція організму на «шкідливий» продукт проявляється через дві доби і більше після його вживання. Але не треба плутати цю проблему з алергією. За своє життя людина з'їдає близько 100 тонн харчових продуктів, кожен з яких може викликати алергічну реакцію. Алергією на продукти страждає не більше 2% дорослого населення, але про неї знають всі, тому що симптоми (почервоніння шкіри, висип, нежить, астматичні явища) виникають відразу після вживання продукту-алергену. У більшості випадків прийом протиалергічних препаратів і обмеження контакту з алергеном дозволяють впоратися з проблемою. Виникненню харчової непереносимості можуть сприяти захворювання органів травлення, недостатність ферментів, алергія на харчові продукти, стресові ситуації, а також особливості самих продуктів та речовин, які містяться в них (консерванти, барвники тощо). Вроджена чи набута непереносимість певних продуктів є однією з основних причин порушення обміну речовин в організмі, що веде до надмірної ваги і букета хронічних захворювань. Проблеми з кишечником і шкірою, ожиріння, екзема, мігрень, бронхіальна астма, хвороби щитовидної залози, гіпертонія, камені в жовчному міхурі і нирках, цукровий діабет, передчасне старіння і багато іншого може бути прямо пов'язане з наявною непереносимістю продуктів. Виявити непереносимість досить просто — сьогодні це легко діагностується спеціальними лабораторними тестами, які базуються на вивченні властивостей крові після її контакту з екстрактом харчового продукту. Зміни в харчуванні та способі життя в багатьох випадках дозволяють навіть без ліків успішно боротися із захворюваннями, які вважалися хронічними. Зробіть тест, якщо ви виявили у себе ці симптоми: почали набирати вагу або, навпаки, не можете цього зробити, незважаючи на всі зусилля, що докладаються, при відсутності захворювань ендокринної системи; вас переслідують втома, дратівливість, ви почуваєтеся як вичавлений лимон; після вживання будь-яких продуктів (навіть в невеликій кількості) з'являються слабкість, сонливість, запаморочення або проблеми з шлунково-кишковим трактом; є алергічні реакції на алерген, який лікарям не вдається визначити; з'явилися проблеми зі шкірою, висип, свербіж; вас періодично турбують набряки, безпричинні болі в суглобах і м'язові болі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також