В області майже 200 підприємців займаються виробництвом харчів.
Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль та додав, що купувати рівненське – це підтримувати область.
- Сьогодні наші «харчовики» не лише тримають «економічний фронт», а й розвиваються і нарощують потужності. Це і потужні підприємства, і фізичні особи-підприємці, які переробляють невеликі обсяги сільськогосподарської продукції. Так тримати, - сказав керівник області.
Серед них:
106 підприємців в м’ясопереробній галузі;
47 – в хлібопекарській;
11 – в молокопереробній;
4 – в борошномельно-круп’яній;
по 3 - в макаронній і олійно-жировій;
5 - в кондитерській;
7 - в овочепереробній галузі;
1 підприємець в спиртовій сфері.
Попри війну, підприємства харчової промисловості збільшили виробництво продукції тривалого зберігання.
В області також:
будують потужний харчопереробний комплекс з п’ятьма виробництвами;
ввели в експлуатацію першу лінію нового заводу по виробництву макаронних виробів швидкого приготування потужністю 20 тонн за добу.