Фахівці впевнені: для того, щоб уповільнити процес старіння в організмі і зміцнити стан свого здоров`я, потрібно не дорогими косметичними засобами захоплюватися, а просто замінити одні продукти у своєму раціоні на інші.
1. Постарайтеся виключити зі свого раціону масло, замінивши його олією. Це дуже корисний для нашого організму продукт, багатий на вітамін Е, він регулює рівень «поганого» холестерину в крові. Масло, навпаки, містить шкідливі жири і здатне підвищувати рівень холестерину. 2. Фахівці з харчування радять відмовитися від вживання білого хліба з борошна вищого сорту і здоби. Висівки — найбагатші на вітаміни. При виборі макаронів віддавайте перевагу макаронам з твердих сортів пшениці. 3. Дієтологи рекомендують зменшити вживання червоного м’яса у своєму раціоні, надавши перевагу білому. Біле м’ясо багате білками, які необхідні нашому організму, і селеном, який здатний боротися з раковими клітинами. Крім того, у білому м’ясі містяться вітаміни групи В, які стимулюють енергію і роботу мозку. Саме тому включати біле м’ясо в раціон так важливо для працівників інтелектуальної праці. 4. Велике значення для здоров’я людини мають молочні продукти. При цьому особливу увагу слід приділяти кисломолочним виробам. Щоб усунути негативні наслідки впливу токсинів, потрібно «заселяти» кишечник кисломолочними бактеріями. Сир, крім всіх інших позитивних якостей, є цінним джерелом кальцію — головного будівельного матеріалу для наших кісток. Регулярне поповнення запасів кальцію зробить вашу поставу стрункою, а ходу легкою і красивою. 5. Фахівці радять замінити цукор медом. Мед містить велику кількість антиоксидантів, які є потужним засобом проти старіння організму, зміцнює імунітет і перешкоджає появі мозкових змін, викликаних віком. 6. Ковбаси та м’ясні делікатеси слід замінити рибою. Корисні жири, які містяться в рибі, дозволяють контролювати рівень холестерину в крові, захищають від утворення злоякісних пухлин. 7. Сіль — не найкорисніша приправа. Максимальна денна кількість солі — п’ять грамів, але мало хто слідує цьому правилу. Сіль підвищує артеріальний тиск, що дуже небезпечно для гіпертоніків і затримує зайву воду в організмі. Постарайтеся або взагалі відмовитися від солі, замінюючи її іншими спеціями, або вживати її в невеликих кількостях, додаючи для смаку в їжу чебрець, материнку, базилік, карі, сушену зелень петрушки та кропу, лаврове листя, корицю тощо.