Хіромантія: по долоні можна дізнатися про людину все

6988 0

Ми у соцмережах:

Хіромантія: по долоні можна дізнатися про людину все

Впізнанням злочинців за відбитками пальців сьогодні нікого не здивуєш — дактилоскопія вже понад століття успішно застосовується в криміналістиці. Як відомо, відбитки пальців у кожної людини унікальні, їх практично неможливо скопіювати або стерти. Проте останнім часом входить в обіг криміналістична дерматогліфіка, яка вивчає залежність папілярних малюнків на долонях людини від її анатомічної будови, а також від індивідуальних рис характеру. Цей напрям у 1996 році заснував доктор юридичних наук, професор Василь Яровенко, який вважає, що по руці про людину можна дізнатися все: від національності до професії. Іншими словами, Яровенко підвів міцну наукову базу під стародавнє учення хіромантії — систему ворожіння по долоні. Тепер точно відомо — все працює.

Вздовж по лінії

Сьогодні криміналісти можуть, не бачачи злочинця, за відбитками його долонь скласти не тільки його расовий і поведінковий портрет, але і дізнатися про наявність у нього захворювань і навіть про сексуальні вподобання, розповів аспірант юридичного факультету Денис Єрьомін, автор дослідження під хитромудрою назвою: "Застосування дерматогліфічних досліджень у вирішенні слідчих завдань при розслідуванні злочинів, пов'язаних з екстремізмом". Як же працює метод зчитування інформації з долонь? Цілком науково. Так, наприклад, визначення віку базується на кількісних характеристиках. Підраховано, що на долоньці у дітей від 8 до 12 років у відрізку, рівному п'яти міліметрам, вміщається 12-13 папілярних ліній, у підлітків від 13 до 17 років — 10-12 ліній і, нарешті, у дорослих від 18 років і старших — 9-10 ліній. Відомо також, що до старості дуже часто в слідах нечітко відображається узор через сплощення папілярних ліній на пальцях. Можна за відбитком долоні визначити і антропологічні ознаки, наприклад зріст. Так, з великою ймовірністю у людини високого зросту від центру візерунка на середньому пальці лівої руки до так званої дельти — ділянки узору, де сходяться три потоки папілярних ліній, кількість гребенів (ліній) не менше 21, у низькорослої — всього 2-3 гребеня. Стать людини можна встановити за розмірами кисті. Для цього експерти вимірюють довжину кисті з боку долоні, довжину і ширину долоні, а також окремих пальців. У чоловіків зазвичай ці показники більші, ніж у жінок. Є й інша можливість визначення статі, заснована на явищі асиметрії. Так, у жінок однакові за довжиною вказівний і безіменний пальці на обох руках зустрічаються приблизно вдвічі частіше, ніж у чоловіків. Географічне походження людини, її національність вдається визначати за наявними статистичними базами даних, які поповнювалися вченими ще з часів Дарвіна. Через те що конфігурація папілярних узорів передається генетично, в різних географічних широтах і у різних національностей є свої особливості побудови малюнка на долонях, які добре видно фахівцям. Якщо ми в інтересах дерматогліфіки пробіжимося світом і розглянемо різні цивілізації з часів неоліту, то побачимо специфічні відбитки у мисливців, для яких запорукою виживання була швидкість реакції, у землеробів, сенс існування яких полягав у циклічному повторенні дій, у кочівників, які постійно перебували в русі. Типи папілярних візерунків зібрані в каталоги, звіряючись з якими, експерт може сказати, представнику якої національності належить той чи інший відбиток, з якого району планети він походить, аж до конкретного села.

Характер як доказ

Крім того, за долонями фахівці сьогодні здатні прочитати навіть таку інформацію, як соціальна роль тієї чи іншої людини. — Одного разу з аналітичного центру МВС мені принесли дактилокарти трьох злочинців, — розповідає доктор біологічних наук Тамара Абрамова. — Фахівцям було цікаво, чи можу я визначити, хто яку роль грав у банді. Я мало що знаю про злочинний світ і, тим не менше, виділила за характерними відбитками лідера групи — аналітика, який формує завдання і знаходить способи його вирішення. Так само я визначила і того, хто здатен виконувати найпростіші функції, що називається, стояти на стрьомі. Слідчі сказали, що я не помилилася. Як Абрамова змогла відрізнити пахана від шістки? Існують закономірності, які діють не тільки в злочинному середовищі. Наприклад, прості петлі на подушечках пальців у більшій мірі відповідають прямодушності, відкритості, запальності, не завжди адекватній, але дуже швидкій реакції. Складні візерунки характерні для сповільненої стартової реакції включення в процес мислення. При цьому реакція у людей з такими візерунками більш складна, враховує велику кількість факторів, більш адекватна змісту завдання. Якщо говорити про конкретні приклади з життя, то, за словами фахівця, "здебільшого начальники — це "петлі", швидкісно-силові, вибухові, емоційні, відкриті люди. Їхні заступники — найчастіше "сірі кардинали" зі складними малюнками на долонях. Вони аналізують всю інформацію, збирають за начальниками всі порубані голови, налагоджують стосунки, балансують їх. У них переважають завитки і S-візерунки". Якщо у людини більше петель, то цей тип особистості координований, з хорошими розумовими здібностями і плюс до того — психоемоційно стійкий. Для нього головне — його мета. Люди з малюнками на долонях у вигляді дуг недобирають за фізичними можливостями, але вони йдуть вперед, незважаючи ні на що. Цілеспрямованість — їхня головна відмінність. Люди-"петлі" бачать лише одне рішення. Якщо їм потрібно пройти в двері, але вони зачинені, вони виб'ють їх. "Завиток" же знайде інші, відчинені, ввійде в них та подивиться, чи не можна з іншого боку підійти до зачинених дверей.

Який ваш індекс?

Нині дослідники намагаються набрати статистику відбитків, яка в майбутньому допоможе заздалегідь виявляти осіб, схильних до протиправних дій. Мова йде про так званий індекс Тh, що характеризує узорно першу міжпальцеву подушечку, розташовану біля основи великого пальця. Для кожної людини індекс Th визначає базові параметри особистості. Люди з високим індексом Тh є експресивними і схильними до силових дій. Юристів і вчених, схоже, не бентежить, що криміналістична дерматогліфіка ввібрала досвід хіромантії — науки, яка вважається нетрадиційною. Це, мабуть, один із тих унікальних випадків, коли напрацювання, привнесені з альтернативних галузей знань, успішно використовуються в правоохоронній роботі. За допомогою цієї методики можливі успішний розшук зниклих й ідентифікація невпізнаних жертв. У спортивній генетиці вже сьогодні вивчають кореляцію між візерунками долонь і вродженими здібностями людини до заняття певними видами спорту. Генетика щосили досліджує дерматогліфічні мітки, які можуть служити діагностичними маркерами для раннього виявлення вроджених захворювань. Схоже, все йде до того, що справжньому криміналісту чи тренеру доведеться нарівні з працями з анатомії і медицини студіювати і книги хіромантів.

Знамениті хіроманти

Ірландський провидець Льюїс Хамон (справжнє ім'я Вільям Джон Варнер, також відомий, як Хейр або Хіро) вважається одним з найзнаменитіших хіромантів світу. Народився хіромант 1 листопада 1866 в Дубліні. Льюїс Хамон ще з ранніх років почав захоплюватися хіромантією. З часом він домігся колосальних успіхів у цій галузі. Його послугами користувалися багато знаменитих людей тих часів. Наприклад, Микола Другий, якому Хамон передбачив загибель його сім'ї. Хіромант не раз передбачав долю Оскара Уайльда, життя короля Георга Четвертого і навіть болісну смерть Григорія Распутіна, удачу та крах в житті Марка Твена та багато іншого. Крім занять хіромантією, Хаман написав величезну кількість книг, які збереглися і до сьогодні. Найвідоміші з них: "Мова руки" і "Ви і ваша рука". Володимир Фіногеєв вважається першим російським хіромантом. Народився хіромант 2 квітня 1953 р. Хіромантією займається понад двадцять років. Пік своєї популярності в цій галузі Фіногеєв відчув на собі в 90-і роки ХХ століття. Свою діяльність Володимир розпочав самостійно, працюючи перекладачем в Танзанії, де була чудова бібліотека. Саме там майбутній хіромант і навчався цього ремесла. Першими його науковими доповідями при МДУ стали: "Загальна теорія майбутнього, механізм передбачення" і "Плин часу по руці". Володимир Фіногеєв випустив величезну кількість книг, статей і матеріалів з хіромантії. Ще один не менш знаменитий французький хіромант Адольф де Баролль. Народився хіромант 22 серпня 1801 р. в Парижі. Величезної популярності набули знамениті книги під його авторством — "Таємниці руки" (1859 рік) і "Ревелетес Комплетес". У цих книгах зібрано цінну інформацію про знаки руки та їхній зв'язок зі здоров'ям самої людини. Також не менш відомі хіроманти вже ХХ століття в свій список включають американського хіроманта і автора знаменитої книги, практичного посібника з хіромантії "Закони наукового читання руки" Вільяма Бенхама, індійського хіроманта С. К. Сена, ще кількох представників світу хіромантії, вихідців з Америки Ноеля Жакуіні, Ендрю Фітцгерберта, Пітера Уеста, а також англійського провидця Шарлотта Вульфа і не менш відомого у Франції хіроманта Джона Сен-Жермена.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також