Хірург «дарує» зір за 10 хвилин ювелірної операції

670 0

Ми у соцмережах:

Хірург «дарує» зір за 10 хвилин ювелірної операції

Останнім часом все частіше люди скаржаться на зір. Особливо ця проблема притаманна людям похилого віку. На жаль, такі захворювання, як катаракта, глаукома, проблеми сітківки вже давно знайомі нашим читачам.

Сьогодні ми спілкуємося з фахівцями одного з найсучасніших медичних центрів — ОКУЛЮС, що спеціалізується на лікуванні захворювань очей в Рівненській області, зокрема, з одним із провідних хірургів Олегом Максименком та його командою. Олег Максименко — кандидат медичних наук, лікар вищої категорії, є членом не тільки української спілки офтальмологів, а й членом Європейської та Американської асоціацій рефракційних та катарактальних мікрохірургів. Свого часу Олег Миколайович одним із перших в Україні розпочав видалення катаракти за допомогою ультразвуку та дарує своїм пацієнтам зір за 10 хвилин ювелірної операції. Його по праву можна назвати одним з найкращих та досвідчених фахівців в Україні.

— Ваш центр надає допомогу у вигляді діагностики, консультативного прийому та хірургічного лікування. Захворювань очей безліч, але ми б хотіли в цій статті висвітлити тему катаракти та її лікування. На вашому рахунку — десятки тисяч випадків хірургічного та консервативного лікування людей з цією патологією. Розкажіть, будь ласка, детальніше про суть цього захворювання та методи боротьби з ним.

— Останнім часом розповсюдження катаракти значно зросло, в тому числі і серед молодого працездатного населення. Причини різноманітні — і погана екологія, і шкідливі умови праці, і супутні захворювання, похилий вік людей.

Суть захворювання — це помутніння природної лінзи ока — кришталика, який перестає пропускати світло в глибину ока до нервових клітин, що поступово але невідворотно призводить до повної втрати зору.

Як і будь-яка хвороба, катаракта проходить певні стадії розвитку — від початкових змін до занедбаних випадків зрілої та перезрілої форми. Необхідно також знати, що й види катаракти бувають різні — прості, ускладнені. В одних пацієнтів хвороба може бути стабільною і не турбувати протягом десятиріч, у інших пацієнтів можливе стрімке погіршення стану, що вимагає швидких радикальних дій.

Зазвичай виявити катаракту може будь-який окуліст при стандартному огляді пацієнта. Початкові невиражені зміни кришталика, що не погіршують зір, рекомендовано лікувати консервативно, тобто застосовувати краплі. Всі краплі від катарактального ураження незалежно від фірми-виробника — це вітамінні препарати, що призупиняють хворобу та покращують трофіку уражених клітин. На жаль, вони не є панацеєю, і їхня дія недовготривала.

При прогресуванні захворювання та погіршенні гостроти зору рекомендована хірургічна заміна помутнілого природного кришталика на штучний гнучкий. На сьогодні — це красива операція в усіх сенсах. Швидка — її тривалість в руках умілого хірурга рідко триває більше 10 хвилин. Безшовна та безкровна. Не потребує ліжкового режиму під час реабілітації. Проводиться без загального наркозу, тому протипокази до хірургічного видалення катаракти майже відсутні. Ми мали досвід операцій у різної вікової групи пацієнтів: від 2–3-місячних малюків до людей 80 та 90 років.

В нашому центрі процедура амбулаторна, тобто пацієнт вже через декілька годин після оперативного втручання може повертатися до звичного способу життя. В державних лікарнях можлива госпіталізація на декілька днів. Після видалення катаракти пацієнтів просять певний час застосовувати протизапальні краплі та уникати протягів.

На жаль, процедура хірургічного видалення катаракти в Україні не безкоштовна. Коливання вартості залежить від виду штучного кришталика та країни виробника. В центрі ОКУЛЮС ми пропонуємо хворим різні цінові категорії, щоб навіть пацієнти з обмеженими фінансовими можливостями мали шанс на повернення зору.

Пацієнти повинні пам’ятати, що вибір місця та лікаря мають вирішальне значення в успіху хірургічного лікування. Нагадуємо про обережність та виваженість у вирішенні питання оперативного видалення катаракти. Операція виконується один раз назавжди, виправляти помилки несвідомих та непрофесійних колег завжди дуже важко. Будьте уважні до свого здоров’я!

Ви можете зв’язатись з консультантами центру «ОКУЛЮС» та поставити запитання за номерами телефонів — 0800100130 (дзвінки безкоштовні) та 096 150 05 66.

Центр «ОКУЛЮС» знаходиться за адресою: м.Рівне, вул. Миколи Карнаухова, 47

Ліцензія МОЗ України № 955 від 24.04.2020 р.
Реклама


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також