Хірурги у Вараші видалили у пацієнтки величезну пухлину

1140 0

Ми у соцмережах:

Хірурги у Вараші видалили у пацієнтки величезну пухлину

У Вараській багатопрофільній лікарні була проведена складна, але успішно виконана операція — надпіхова ампутація матки з придатками. Це повне видалення матки, маткових труб і яйників.

Показанням до ампутації став діагноз: міома матки великих розмірів. 

Операція була проведена лапаротомним методом (відкритим), тривала близько 1 години 30 хвилин. Через великі розміри утвору лапароскопічне видалення було неможливим. Збереження репродуктивних органів не було пріоритетним, адже пацієнтка в менопаузі. Вага вилученої матки з міоматозними вузлами становила 2,13 кг, повідомляє Вараська багатопрофільна лікарня. 

Операцію провели: Тетяна Латишенко – директорка лікарні, яка є лікаркою-акушеркою-гінекологом; Олександр Черняхович – лікар-акушер-гінеколог; Ольга Тернівська – лікарка-анестезіолог та інші члени бригади.

Міома —  одне з найпоширеніших гінекологічних захворювань у світі. Згідно з світовою статистикою, кожна п'ята жінка у віці від 40 до 50 років страждає від міоми матки. У наш час не рідкісні випадки виявлення захворювання у віці «трохи за 30», іноді навіть молодші.

Міома — це доброякісна пухлина матки. На перших стадіях захворювання часто протікає безсимптомно, ознаками міоми можуть бути: рясні, тривалі менструації, що призводять до анемії; болі та важкість у низу живота, що посилюються під час менструації; часте сечовипускання й інші порушення функції сусідніх органів; затримка дефекації.

Міома — не вирок. Сучасні методи лікування дозволяють жінкам зберегти репродуктивну функцію та повноцінно жити статевим життям, як і з будь-якою пухлиною, лікування міоми найлегше на ранніх стадіях. Лікарі-гінекологи черговий раз наголошують, що профілактичні огляди — це не забаганка, а життєво важлива необхідність. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також