Хірургічні стоматологічні леза: поради щодо вибору

654 0

Ми у соцмережах:

Хірургічні стоматологічні леза: поради щодо вибору

Успіх оперативних втручань завжди залежить від професіоналізму лікаря та його команди. Але важливу роль відіграє якість інструментів. У стоматології для більшості операцій використовується спеціальне лезо хірургічне, придбати яке можна в інтернет-магазині Biogentech.

Яким критеріям має відповідати хірургічне лезо

Щоби видалення зуба чи встановлення імпланта пройшло швидко та з мінімальними наслідками для пацієнта, лезо має бути:

  • гострим — це забезпечує меншу травматизацію тканин та швидше загоєння рани;
  • міцним — інструмент не має затуплюватись у процесі роботи;
  • стерильним — хоча в наш час використовуються здебільшого одноразові леза, кожен виріб має бути упакований в індивідуальний блістер;
  • зручним — лікар самостійно підбирає розмір леза відповідно до типу операції.

Краще надавати перевагу продукції відомих виробників, якість якої перевірена часом. Одним із лідерів у цій галузі вважається компанія Swann Morton. Бренд пропонує леза, виготовлені з високовуглецевої сталі, що додатково обробляються антикорозійною речовиною.

Вибір розміру леза: основні рекомендації

Хірургічні леза класифікуються відповідно до типу ріжучого краю та розмірів. Найбільш універсальним є тип 10 — це інструменти овальної форми, що мають широкий та злегка вигнутий ріжучий край, який дає змогу робити довгі та рівні розрізи.

На сайті Biogentech можна придбати й леза типу 12 — вони мають зігнуту форму та гострий кінчик. Ці вироби використовуються в стоматології найчастіше, адже дають можливість робити складні розрізи у важкодоступних місцях.

Тип 15 має коротке та вигнуте лезо. Такий інструмент підходить для невеликих і тонких розрізів. Подібний до нього й тип 15С, але він оснащений ще більш вузькою та вигнутою ріжучою частиною, тому використовується під час втручань, що вимагають високої точності.

Зазвичай такі товари продаються упаковками на 100 штук. Це дає змогу стоматологіям купувати необхідну кількість розхідних матеріалів наперед.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також