Такі оригінальні та шоколадно-смачні ягоди можна використати як начинку для торта і тістечок, подати з морозивом, йогуртом і млинчиками.
1 кг вишень без кісточок, 1 кг цукру, 100 г какао, 100 г чорного шоколаду
Вишні без кісточок засипати цукром на 1-2 год. Проварити 5 хв., обережно(!) помішуючи. Охолодити. Процедуру повторити ще тричі. На п’ятий раз порціями додати какао і натертий (або подрібнений) якісний чорний шоколад; проварити 5 хв. Відразу викласти в стерилізовані банки і закрити металевими кришками.
Більш ускладнений варіант: вишні щоразу виймати, а кип’ятити лише сироп. Тоді вишеньки будуть ціленькими і твердими.