Конкуренція серед виробників хліба підштовхує пекарів до творчого підходу — чого тільки не придумують, щоб задовольнити споживача. Нещодавно у крамницях з’явився новий продукт — «Хліб із салом». Поєднання двох своєрідних національних символів — хліба та сала — утворило просто вибухову суміш: рівняни розкуповують диво-хліб ще до обіду, принаймні так кажуть у магазинах.
Конкуренція серед виробників хліба підштовхує пекарів до творчого підходу — чого тільки не придумують, щоб задовольнити споживача. Нещодавно у крамницях з’явився новий продукт — «Хліб із салом». Поєднання двох своєрідних національних символів — хліба та сала — утворило просто вибухову суміш: рівняни розкуповують диво-хліб ще до обіду, принаймні так кажуть у магазинах. Одразу два підприємства на Рівенщині налагодили виробництво цього хліба, однак, кажуть пекарі, поки що вони не в змозі повністю задовольнити попит рівнян. У Рівному на прилавках магазинів можна знайти хліб з салом фірми «Рум’янець», натомість у районах, скажімо, в Гощі, Костополі та Клевані, тамтешні мешканці із задоволенням смакують житнім хлібом із сальцем від хлібокомбінату Рівенської райспоживспілки. — Виробництво такого хліба досить складне, — розповідає заступник директора з якості новітніх технологій ТМ «Рум’янець» Тетяна Левчук. — Для початку потрібно правильно приготувати сало, потім його порізати, начинити ним хліб та змастити кірочку часником. Через таку складну процедуру ми просто технічно не можемо виробляти багато цього хліба. — Поки що ми налагоджуємо збут у районах, — розповідає директор хлібокомбінату райспоживспілки Микола Федчак. — Зваживши на попит, почнемо незабаром і в Рівному продавати нашу новинку. Керівники обох хлібопекарних підприємств запевняють, сало в їхньому хлібі — тільки українське, бо ж воно найкраще.