Хліб з чорнилом каракатиці стали випікати у Рівному

1338 0

Ми у соцмережах:

Хліб з чорнилом каракатиці стали випікати у Рівному

Пекарня «Жицень», яка знаходиться у Рівному, випікає чорний хліб.

Про це повідомляє на своїй інстаграм-сторінці магазин Gastrolavka.

- Це хліб із пшеничного борошна з додаванням сухого молока та насіння гарбуза. Особливість його в тому, що туди ми додаємо натуральний чорний барвник — чорнило каракатиці. Хоч це і «морський» продукт, смаку він не додає, але водночас має купу корисних властивостей, зазначає GASTROLAVKA. - Є два варіанти чорного хліба: круглий та у вигляді багета.

Чорнило каракатиці – особлива рідина, що виробляється молюском, яка міститься в порожнині тіла (чорнильному мішку) і застосовується для захисту. Рідина чорнильного мішка традиційно використовувалася для приготування коричневої фарби, яка отримала назву згідно з латинською назвою молюска Sepiida – сепія.

Пізніше були відкриті цілющі властивості цієї речовини. Чорнило каракатиці в малих дозах також входить до складу багатьох лікарських препаратів, у тому числі гомеопатичних, які в основному застосовуються для лікування невротичних станів, підвищеної нервозності, збудливості. Речовина володіє заспокійливою дією, в поєднанні з іншими препаратами може використовуватися для лікування безсоння.

Нині чорнило цього молюска стало широко застосовуватися в кулінарії в якості натурального харчового барвника і приправи, що надає стравам дивний чорний колір і неповторний «морський», солонуватий смак.

Чорнило молюсків – популярний інгредієнт кулінарії Середземномор'я та Адріатики. Продукт використовується для приготування різотто, паельї, спагеті з чорнилом каракатиці. Один з ресторанів Риги пропонує своїм гостям покуштувати дивний чорний хліб, приготований з додаванням чорнила. Також на основі чорнила каракатиці створюються неповторні соуси, які відрізняються яскравим, специфічним смаком. Кулінари практикують додавання чорнила на різних етапах приготування страви.

Чорнило каракатиці ніколи не поєднують з м'ясом. Винятком є куряче філе в складній іспанській паельї. Також «чорнильні» страви не подають до пива. Ідеальним поєднанням є білі сухі і напівсухі вина. Чорнило каракатиці просте у використанні і не вимагає особливої підготовки. Так, для приготування спагеті з чорнилом каракатиці можна придбати як готовий продукт (в тісто для спагетті вже додані чорнило), так і додати чорнило молюска в процесі варіння. Для збереження яскравого, неповторного «морського» смаку, кухарі рекомендують додавати чорнило, коли основний інгредієнт вже майже готовий, повідомляє Neboleem.net

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також