Хлопець, в якого стріляли в Ходосах, розповів свою версію подій

1775 0

Ми у соцмережах:

Хлопець, в якого стріляли в Ходосах, розповів свою версію подій

Андрій Грушицький – 20-річний житель Здолбунова, який поїхав відпочивати на базу в Ходосах 21 травня і став потерпілим у стрілянині. Він каже, що кинувся на жіночий крик по допомогу і постраждав.

 Про це повідомляє Суспільне.

"Вже ближче до 9-ї години я почув крики за територією, якась жінка кричить і благає про допомогу. Я переліз через паркан, бо територія була закрита, на дорогу я переліз. І тут я вже чую ззаду постріли. Я спочатку не зрозумів, що це робиться, потім дивлюсь – постріли в мене. Я впав на землю, підбіг цей чоловік і почав мене вже бити ногами своїми по лицю. Палицею мене бив", – розповідає поранений Андрій Грушицький.

"Самої ситуації я не бачив. Ніби було все нормально, ні шуму, нічого, ввечері включили вже музику. Стрілянина, за чутками, була на самій дорозі, а хто там куди, що до чого, хто з ким як зачепився – я того сказати навіть не можу. Поліція говорила мені, що у кожного своя – три версії чи чотири, один розказує одне, другий розказує друге, третій розказує третє", – каже адміністратор бази відпочинку Олександр Веремчук.

На крики прибігли друзі Андрія, чоловік тим часом втік. "Швидка" пораненого відвезла до Рівненської міської лікарні.

"Пацієнт поступив з вогнепальними пораненнями нижньої лівої кінцівки і осадненням голови. Стан пацієнта стабільний, було надано першу медичну допомогу, проведено обробку ран, пацієнт готується до виписки на амбулаторне лікування за місцем проживання", – розповів лікар-травматолог Микола Чафонов.

Андрій Грушицький каже, що власник бази відпочинку просив його подругу не звертатися до правоохоронців.

"Пропонував домовитися, залагодити, щоб ми до ранку не викликали поліцію. Як ми вже зв'язалися з власником, то він сказав, що такого не казав, але в нас є скріни", – говорить Андрій Грушицький.

Натомість власник бази відпочинку телефоном розповів, що того вечора його на території не було. Про ситуацію дізнався від охоронця, також йому писала подруга пораненого Андрія.

"Охоронець зразу сказав, що викликайте швидку допомогу, вони сказали: нам не потрібно. І мене звинувачують в халатності, що ми не посприяли поліції. В мене ж є переписка цієї дівчини. Вони не хотіли проблем з міліцією, просто вживати треба менше алкоголю, це тоді було би правильно", – розповів власник бази відпочинку Олександр Вітрук.

За словами речниці Нацполіції області Марії Юстицької, наразі підозрюваних у стрілянині і побитті немає.

"За фактом хуліганства слідчі розпочали досудове розслідування за статтею 296 Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять слідчі дії та розшукові заходи з метою встановлення осіб, причетних до злочину", – прокоментувала Марія Юстицька.

За такі дії в Україні передбачений штрафом від 8500 до 17000 гривень, або арешт на строк до шести місяців, або ж обмеженням волі на строк до п'яти років.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також