Хоч і карантин, та про борги за тепло нагадують

1107 0

Ми у соцмережах:

Хоч і карантин, та про борги за тепло нагадують

На період карантину уряд заборонив нараховувати та стягувати штрафи і пеню за несвоєчасну сплату комунальних послуг. Попри це рівнянам почали телефонувати з компанії «Рівнетеплоенерго» і наполегливо просити розрахуватися з боргами, погрожуючи судом.

— Ми не заплатили лише за два останніх місяці опалювального сезону, — каже рівнянка Дарія Лосік. — Адже був карантин, обоє з чоловіком не працювали, тож і фінансові запаси, які мали, витрачали на дітей, на харчі. І тут нам телефонують і погрожують судом, якщо не погасимо борг.

Директор ТОВ «Рівнетеплоенерго» Юрій Приварський пояснює:

— Дзвінки, які отримують рівняни, — це не погрози, а прохання. Найбільше за наші послуги заборгували саме споживачі житлового сектора. Основна маса нарахувань — за гарячу воду. Є такі, які мають дуже великі заборгованості. Карантин у нас з березня, а їхнім боргам набагато більше місяців. Були випадки, коли у судовому порядку арештовували їхні рахунки і стягували борг. Карантин не означає, що за комунальні послуги не потрібно сплачувати. Сьогодні борг споживачів становить приблизно 150 мільйонів гривень. Ці кошти необхідні, щоб виплатити зарплату нашим працівникам та вчасно розпочати опалювальний сезон.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також