Хоч тепло взимку в Рівному побило рекорд, проте холод повернеться

821 0

Ми у соцмережах:

Хоч тепло взимку в Рівному побило рекорд, проте холод повернеться

Понеділок, 12 лютого, у Рівному побив усі температурні рекорди. Адже цього дня температура повітря склала +14 градусів тепла. І це попри лютий, який вважається одним з найхолодніших місяців зими. Однак синоптики радять мешканцям області не радіти передчасно, бо зима ще повернеться, а температурні гойдалки взимку через глобальне потепління уже стають звичним явищем.

Василь Троцюк, кліматолог:

— Світові кліматологи стверджують, що цьогорічний січень став найтеплішим місяцем за всю історію існування людства. На це вплинули дві теплі течії в океані — Гольфстрім та Ель-Ніньйо. Всі повітряні маси, які йдуть з океану на Європу, спочатку приносять до нас тепле повітря, а потім починають розвертатися. Оскільки їхній хвіст знаходиться за Північним полярним колом, то стає холодно. Тому цієї зими маємо такі температурні гойдалки — три дні тепло, три дні холодно. Але зима ще протримається мінімум три тижні. Десь лише після 10–15 березня почне ставати тепліше.

Ніна Мороз, фахівець Рівненського гідрометцентру:

— Оскільки маємо глобальне потепління, то припливи тепла у лютому для нас уже стали звичним явищем. Минулого року в понеділок, 12 лютого, було +12 градусів, а цього року — +14 градусів. Це не аномалія. До таких періодів тепла потрібно звикнути, бо у майбутньому вони ставатимуть все частішими. Два дні у Рівному була тепла погода завдяки повітрю з Атлантики. Але вже почалося зниження температури. Вночі будуть слабкі мінуси, а вдень від +4 до +5 градусів. До кінця лютого дуже тепло не буде. А в березні можемо очікувати будь-яку погоду.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також