Хоч земля і в болоті, але це «синиця в руках»

1147 0

Ми у соцмережах:

Хоч земля і в болоті, але це «синиця в руках»

Рівненські депутати проголосували за те, щоб віддати 32 земельні ділянки солдатам, які воювали на Донбасі. Знаходяться земельні ділянки у різних районах Рівного. Їхня особливість у тому, що на них уже хтось претендував. Прохання про виділення надходило до міськвиконкому, але не знаходило підтримки депутатів у сесійній залі під час голосування.

Перед розглядом цього земельного питання на сесії чиновники проводили жеребкування між учасниками бойових дій. Адже земельні ділянки мають різну площу та місце розташування. Військові тягнули папірці з номером земельної ділянки. І лише випадок визначив, яка земля кожному з них дісталася.

На самій же сесії, яка відбулася 13 серпня, депутати перешіптувалися у кулуарах, що це питання більше потрібне для їхнього іміджу перед майбутніми місцевими виборами. Бо за пів року до цього про виділення землі для воїнів АТО не йшлося. Усіх просили почекати до завершення аудиту земель, який у Рівному розпочали ще чотири роки тому. І невідомо, коли він завершиться.

Під час голосування депутат Анатолій Чугуєвець зауважив, що земельні ділянки на вулиці Весняній розташовані у болоті. Адже близько знаходиться потічок, тому на тій землі буває вода. Однак ветеран АТО Тарас Обоїста парирував депутатам, що всі воїни уже бачили свої земельні ділянки та погодилися на їхнє отримання. Бо «хлопцям краще мати синицю в руках, ніж журавля в небі». Відтак 25 депутатів проголосували за це питання.

Людмила Туровська, голова земельної комісії:

— Всі ці ділянки, які були виділені, знаходяться у землях запасу міста. Якщо якісь люди незаконно їх обробляли, то це їхнє питання. Адже є закон. Для того, щоб претендувати на отримання землі, потрібно мати документи, які б посвідчували право на її отримання.

Володимир Хомко, міський голова:

— Є сформована черга з воїнів АТО, і вони розуміють, що всі землю не отримають, бо в Рівному стільки вільних ділянок немає. Однак воїнів з 500 земельні ділянки отримають. От вони, розуміючи це, познаходили знайомих та понаписували заяви, щоб отримати землю. Тобто хочуть отримати землю без черги, бо знають, що до них вона може й не дійти. На спірну землю вони уже й документи виготовили.

Але для приватизації землі потрібен дозвіл міської ради. Через це ми усі ці спірні земельні ділянки роздали атовцям. Зробимо так і з іншими земельними ділянками, які хочуть отримати поза чергою, не маючи на це права. На халяву не вийде, будемо давати землю тим, хто заслужив.

Дискусія на сесії була такою гарячою ще й через забудовників. Адже є ділянки, які вони дуже хотіли б отримати. Можливо, провернули б якусь схему, а таким виділенням ми зламали їхні плани. Тепер землею розпоряджатимуться воїни АТО. Навіть якщо вони продадуть ті ділянки, які міськрада виділила, то матимуть таке право і заслужили ці гроші.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також