Хоче бути власницею ринку?

3142 0

Ми у соцмережах:

Торговці з ринку — на сесії міськради

Торік у ринку «Перелесник», що на Ювілейному, закінчився термін оренди 9 соток землі, на якій він знаходиться. Але міськрада продовжила термін оренди лише до кінця 2018 року, поставивши умову: навести лад на території та реконструювати зупинку громадського транспорту, що знаходиться поряд.

Торговці відремонтували накриття, замінили прилавки на кіоски і встановили нові ворота. Однак нещодавно міські будівельні інспектори виписали їм штраф у півмільйона і заборонили там продавати крам. Чиновники стверджують, що діють законно, а базарники підозрюють, що на цю територію вже є новий власник.

Наталія Гончарук, директор ринку «Перелесник»:

— Виявляється, що до суду подала жінка, яка у нас колись торгувала — забрати звідси кіоск її змусив суд через несплату орендної плати. Тепер же вона хоче взяти усю землю під ринком і вимагає, щоб влада виставила право оренди цього наділу на аукціон.

Віталій Стасюк, заступник начальника міської ДАБІ:

Архітектурно-містобудівні умови ринок взяв ще у 2013 році. Однак до цього часу об’єкт не введено в експлуатацію. Відповідно, там не можна вести торгівлю.

Сергій Васильчук, заступник міського голови з питань торгівлі:

— Припис інспекція видала адміністрації ринку, тож це їхні проблеми. Поки законність цього припису не розглянуть в суді, то торговців звідти ніхто не буде виганяти. Ми робитимемо усе, щоб підприємці не залишилися без роботи.

Юрій Мітін, депутат міської ради:

— Базар став охайним і гарним, а ціна оренди торгового місця там найнижча з усіх. Однак з’явилися ознаки того, що той ринок хочуть забрати, змінивши власників. Думаю, треба створити депутатську комісію, яка розбереться у правомірності припису ДАБІ та всьому іншому.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також