Хочеш грошей на відпустку — йди до Данильчука

3068 1

Ми у соцмережах:

Головний лікар діагностичного центру Роман Шустик та головна лікарка перинатального центру Вікторія Єнікеєва

Голові Рівненської облради збільшать повноваження. Якщо депутати проголосують, усі керівники комунальних закладів та підприємств облради (а їх — понад сотня) «матеріальну допомогу» перед відпусткою отримуватимуть за підписом Олександра Данильчука. Чи його наступника, якщо цього року п. Данильчук піде з посади.

На наступній сесії облради депутати вноситимуть зміни до типового контракту з керівниками комунальних підприємств. В ньому передбачать, що розмір матеріальної допомоги, яка надається перед відпусткою на оздоровлення керівника, визначатиме голова обласної ради «відповідно до вимог чинного законодавства». Досі ж матеріальну допомогу на оздоровлення надавали у розмірі, який відповідає середньомісячному заробітку керівника.

Юрій Нілабович, керівник комунального відділу обласної ради:

Вносимо зміни до типового контракту, оскільки чинне законодавство передбачає різний розмір матеріальної допомоги для керівників закладів різних галузей. Наприклад, відповідно до закону «Про освіту», розмір матеріальної допомоги директору закладу дорівнює його посадовому окладу. В інших галузях може відрізнятися. Окрім того, питання надання матеріальної допомоги ще регулюється колективним договором та положенням про преміювання самого закладу. Якщо у законодавчих нормах щодо певної галузі чітко прописаний розмір матеріальної допомоги, то голова облради не зможе зробити її меншою чи більшою.

Матеріальна допомога — не єдине, що керівники комунальних закладів отримуватимуть тільки після підпису голови облради. Так, щороку голова підписує розпорядження про встановлення надбавок для керівників закладів, без яких їхня зарплата — «голий оклад».

І трішки про зарплати. Голова Рівненської облради Олександр Данильчук за 11 місяців на посаді у 2018 році отримав з обласного бюджету 665,1 тис. грн зарплати (приблизно 60,5 тис. грн на місяць до відрахування податків та зборів). Пан Данильчук публічно заявляє, що свою зарплату одразу віддає людям, які звертаються по допомогу до нього як до голови облради.

У керівників комунальних закладів зарплати менші, проте також включають різноманітні надбавки, премії, виплати матеріальної допомоги. Головний лікар діагностичного центру Роман Шустик, наприклад, торік отримав 317,8 тис. грн зарплати (26,5 тис. грн на місяць), головний лікар онкодиспансеру Григорій Максим’як — 214,7 тис. грн. (контракт з п. Максим’яком було підписано у травні 2018 року, кілька місяців він не керував закладом), головний лікар обласної клінічної лікарні Іван Зима — 268,3 тис. грн (22 тис. грн. на місяць), головний лікар обласної дитячої лікарні Віталій Бойко — 285,9 тис. грн (23,8 тис. грн).

У директора рівненського аеропорту Ігоря Насинюка заробітна плата торік склала 403,6 тис. грн (понад 33 тис. грн на місяць), у директора КП «Рівнекнига» Олександра Савчука — 107,6 тис. грн за п’ять місяців, у директора обласного БТІ Миколи Тарасюка, якого також призначили на посаду наприкінці липня 2018 року, — 112,7 тис. грн. Директор «Рівнеоблводоканалу» Андрій Карауш торік отримав 831,2 тис. грн зарплати, що становить трохи менше 70 тис. грн на місяць.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також