Хочеш субсидію — стань у чергу

2418 0

Ми у соцмережах:

Хочеш субсидію — стань у чергу

З минулого тижня в Україні почали виплачувати монетизовані субсидії. Пенсіонерам виплати приходять разом з пенсією, а ось решті отримувачів, аби забрати кошти, потрібно звертатися до відділень «Ощадбанку». Для зручності у банку рекомендують записуватися в електронну чергу, але навіть запис на конкретну годину від «живої черги» не врятує.

За тиждень до «Ощадбанку» за субсидіями звернулися понад 19,2 тис. мешканців області. Як зазначає заступниця начальника управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ «Ощадбанку» Ярослава Тітова, отримати виплати можна буде і пізніше, головне звернутися протягом наступних трьох місяців.

— Для отримання субсидії потрібен тільки паспорт та ідентифікаційний код, — зазначає п.Тітова. — У першу чергу, відділення обслуговують клієнтів, які зареєструвалися і прийшли в призначений їм час. Якщо субсидіант прийде у відділення без реєстрації, йому запропонують пройти її або почекати. Якщо не буде клієнтів, які прийшли в призначений час, субсидіанту, який попередньо не є зареєстрованим користувачем, зможуть виплатити належні кошти.

Попередню реєстрацію субсидіант може здійснити на офіційному сайті «Ощадбанку» або через контакт-центр за тел: 0800-210-800 (безкоштовно зі стаціонарних або мобільних телефонів на території України). Це дасть клієнту змогу самостійно обрати найбільш зручне для нього відділення, час та дату для отримання субсидії.

Ті, хто вже скористався послугою, нарікають, що система дає збій. Так, якщо у банку у конкретний день менше працівників, аніж рахує система, то до одного консультанта на один час може випадати по троє людей. А на обслуговування кожного йде близько 20 хвилин. Таким чином, «жива черга» виростає на півгодини-годину.

Отримувачам субсидії надають безкоштовну банківську картку «Ощадбанку», аби у наступному місяці вони не зверталися до відділення знову, а могли зняти кошти самотужки.

— Субсидія буде автоматично зарахована на картку, про що клієнту буде повідомлено в SMS (за умови активованої послуги SMS-банкінгу), — зазначає Ярослава Тітова. — Клієнт матиме змогу знімати кошти в будь-якому банкоматі, а також оплачувати комунальні послуги в мобільному або інтернет-банкінгу «Ощад 24/7». Якщо клієнт відмовляється від картки, то він буде отримувати субсидію безпосередньо у відділенні банку щомісячно через систему грошових переказів «Швидка копійка».

Зазначимо, що на Рівненщині є понад 100 тисяч отримувачів субсидії. Більшість із них з березня одержує кошти за субсидію на руки, проте двом тисячам, які звернулися з проханням про надання субсидії з січня 2019 року, «Ощадбанк» кошти не видаватиме: вони акумулюватимуться на банківському рахунку, звідки суми автоматично будуть переказуватися на рахунки надавачів комунальних послуг. Наприкінці опалювального періоду ті люди, які не отримували гроші на руки, зможуть забрати невикористаний залишок.

Решті ж субсидія приходитиме «на руки» щомісяця, і її отримувачі повинні уже платити за газ, електроенергію, воду і т.п. повні суми. У Кабміні наголошують, що монетизація субсидій стимулюватиме людей економити. Адже чим менше вони використають енергоносіїв, тим більший розмір субсидії зможуть залишити для себе.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також