Хочете дезінфікувати під’їзд у Рівному — платіть!

2945 0

Ми у соцмережах:

Хочете дезінфікувати під’їзд у Рівному — платіть!

ОСББ Рівного зобов’язали проводити санітарне прибирання та дезінфекцію в під’їздах житлових будинків. За які кошти це робити?

Галина Похильчук, голова ГО «Рада голів ОСББ Рівного»:

Зараз ми думаємо, де знайти на це кошти. Адже у загальному кошторисі витрат на управління будинком на рік передбачено лише від 3 до 5 тисяч гривень (залежно від розмірів будинку) на дезінфекцію приміщень. Ідеться про знищення пацюків та бліх, які можуть жити у підвалах будинків. Це копійки, бо відповідно до рішення комісії дезінфекцію потрібно буде робити неодноразово.

Наприклад, в управлінні у мене перебувають будинки на вулицях Д. Галицького та Київській. На ті гроші, що є, я уже замовила дезінфекцію в спеціальній компанії. Адже обробляти під’їзд потрібно допустимими розчинами, які не викликатимуть алергії у мешканців будинку. Однак після першої ж обробки всі гроші буде використано. Якщо дезінфекцію проводити раз на тиждень, то з мешканців доведеться збирати на це додаткові кошти.

Володимир Хомко, міський голова:

— Якщо робити усе відповідно до закону, то проводити дезінфекцію мають за кошти мешканців будинків. Проте зараз ми думаємо, як їм допомогти. Кошти на санітарну обробку під’їздів можна було б виділити з резервного фонду, але усі гроші, що там були, ми уже направили на потреби лікарень. Можливо, закупимо дезінфікуючу речовину. Проте це питання ще остаточно не вирішено.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також