Хочете мати добру пам’ять? Пишіть від руки

756 0

Ми у соцмережах:

Хочете мати добру пам’ять? Пишіть від руки

Похилий вік є головним фактором ризику розвитку нейродегенеративних захворювань. Мова йде про хвороби Альцгеймера, Паркінсона та інші недуги, пов'язані з погіршенням пам'яті.

Однак є спосіб, який дозволяє зберегти функціональність головного мозку на колишньому рівні. Для цього необхідно виконувати певні вправи.

Одним з найпростіших є письмо від руки. За словами медиків, саме цей спосіб дозволяє «натренувати» центральний орган нервової системи.

Незважаючи на нібито простоту писемного мовлення, під час використання ручки «працюють» відразу кілька відділів головного мозку. Задіяні зір і психомоторика. У результаті людині стає простіше засвоювати інформацію.

Саме тому фахівці рекомендують школярам і студентам писати конспекти від руки: так вони набагато швидше запам'ятають матеріал.

Використання кулькової ручки допомагає і людям похилого віку. Якщо потрібно швидко запам'ятати якусь інформацію, її потрібно записати. Тоді висока ймовірність того, що до «шпаргалки» навіть не доведеться повертатися: необхідні відомості й без того залишаться в пам'яті.

При цьому письмо від руки не варто замінювати набором тексту на комп'ютері. Річ у тім, що людина, яка друкує, працює «на автоматі» й погано запам'ятовує написане.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також