Хочете побачити найцікавіші місця Туреччини за день? Відвідайте парк мініатюр у Стамбулі

1380 0

Ми у соцмережах:

Хочете побачити найцікавіші місця Туреччини за день? Відвідайте парк мініатюр у Стамбулі

Якщо ви опинилися у Стамбулі й маєте небагато часу, щоб оглянути місто, відчути його буремну душу, відвідайте парк мініатюр – Мініатюрк.

Парк розташований у районі Сютлюдже на березі Золотого рогу. Хоча розташування загалом не туристичне, проте 126 мініатюр під відкритим небом не залишать вас байдужим та дозволять за один день побачити найпримітніші архітектурні споруди не лише сучасної Туреччини, але й різних періодів та цивілізацій від еллінської до сельджуцької.

Тут розміщені не тільки статичні мініатюри, є також діюча мінізалізниця, автомагістраль, якою рухається транспорт, аеропорт, де представлені світові моделі літаків, а на зменшених копіях водних артерій плавають кораблі.

Ая-Софія, палац Топкапи, Голуба Мечеть, Цистерна Базиліка, палац Долмабахче, алтар Зевса, зменшена копія Босфорського мосту, який з’єднує Європу та Азію, храм Артеміди, Памуккале, годинникова вежа в Ізмірі – далеко не повний перелік представлених тут експонатів.

 

Розробники парку подбали не лише про архітектуру, але й продумали дизайн таким чином, аби максимально створити комфортні умови відвідувачам. Око радують мініатюрні зелені насадження, квітучі, навіть взимку, клумби.

Автоматизовану екскурсію можна замовити різними мовами. Української, на жаль, немає. Перед оглядом мініатюр варто переглянути віртуальний тур Стамбулом на гелікоптері. Так у вигадлій формі можна помилуватися містом, зазирнути до основних туристичних об’єктів, насолодитися чудовими краєвидами над Босфором.

Продумана у парку також ігрова зона для візитерів із дітьми. Є тут класичні лабіринти та атракціони, один із яких нагадує троянського коня, велика шахова дошка із фігурами. Поки батьки вивчатимуть мініатюри із чудових оглядових майданчиків, дітвора теж матиме своє заняття.

Працює парк із 9 до 19 години, без вихідних.

 

Вікторія Назарук. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також