Хочете потрапити у вольєр до тварин у зоопарку? Тепер є така нагода

137 0

Ми у соцмережах:

Хочете потрапити у вольєр до тварин у зоопарку? Тепер є така нагода

До Всесвітнього тижня зоокіпера, який відзначають з 21 по 27 липня, у Рівненському зоопарку проведуть екскурсії для дітей та дорослих. Відвідувачі зможуть відчути себе в ролі доглядача тварин, приготувати для них їжу і деяким занести у вольєр.

Всесвітній тиждень зоокіпера у 2024 році припадає на 21-27 липня. Рівненський зоопарк планує проводити екскурсії 23 та 25 липня.

Про це Суспільному розповіла завідувачка науково-просвітницького Мирослава Патій.

- Це можливість потрапити в ті куточки зоопарку, де зазвичай відвідувачам вхід заборонено. Наприклад, це кухня, де готують їжу тваринам та приміщення, де живуть унікальні мешканці зоопарку — комахи та фактично лабораторні тварини. Ми покажемо приміщення, де проводять дослідження та огляд тварин. Розкажемо, як можна почистити вуха тапіру чи промити очі капібарі, як зоокіпери взаємодіють з тваринами та секретні підходи як можна домовитися з тваринами, які мають непоступливий характер.

Окрім цього, відвідувачі зможуть потрапити у вольєр до тварин:

- Ми обираємо безпечний вид тварин. Відповідно, дивлячись, яка в нас програма, можна буде когось розчесати, покупати, щось прибрати, ознайомитися з раціоном певних тварин. Люди зможуть для них приготувати їсти і під наглядом працівника занести її до вольєра. Ми розповідаємо про внутрішні таємниці, цікавинки, показуємо, як працює внутрішня система утримання тварин.

Мирослава Патій зауважила, що мета екскурсій — наблизити людей до світу тварин та відкрити їм знання про те, що зоопарк — це місце збереження унікальних видів фауни.

- Відвідувачам — це дає можливість побачити світ тварин з іншого боку, відкрити для себе нові грані, спробувати себе в ролі працівника та чомусь навчитися. Також наша мета — збереження тваринного світу. Для молодшого покоління важливо, щоб вони навчилися і мали розуміння, що тварини — це наші менші брати про яких ми маємо дбати, — додала завідувачка науково-просвітницького відділу.

Вона зазначила, що екскурсії розраховані на дітей віком від восьми років, молодь та дорослих. Відбуватимуться вони за попереднім записом і триватимуть дві з половиною години.

- Ми беремо невелику кількість людей — 11-12 людей, щоб було комфортно пересуватись і не було небезпечних випадків. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також