«Хочу к своим»: засуджені колаборанти з Рівненщини дали згоду на обмін у Росію

6125 0

Ми у соцмережах:

«Хочу к своим»: засуджені колаборанти з Рівненщини дали згоду на обмін у Росію

Чотири жителі Рівненщини, які засуджені за колабораціонізм, диверсію, несанкціоноване поширення інформації про ЗСУ, дали згоду на передачу себе до Росії. Їх можуть обміняти на полонених українців, які ув'язнені на території РФ.

Про це йдеться на сайті державного проєкту "Хочу к своим", який сприятиме поверненню українців з російського полону повідомляє Суспільне.. 

Згода на обмін
За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, на сайті проєкту завдяки опції "згода на обмін", засуджені колаборанти зможуть дати згоду, аби їх обміняли на українців, які перебувають у російському полоні.
- Завдяки проєкту громадяни також дізнаються про можливість припинити вимушену співпрацю з армією РФ , як повідомити правоохоронців про російських агентів в своєму оточенні. Усе, що для цього потрібно — знайти та заповнити спеціальну форму на сайті. Для ефективного досягнення поставлених цілей на сайті проєкту публікуватиметься інформація про засуджених російських агентів, зрадників і колаборантів, які погодилися на обмін до Росії, — повідомляє пресслужба ГУР.  

На обмін в Росію зголосилися четверо жителів Рівненщини, засуджені за колабораціонізм, диверсію, несанкціоноване поширення інформації про ЗСУ.

 
Олександр Кириченко
Ув’язнений на 13 років за колабораційну діяльність. З жовтня 2021 року по березень 2022 року збирав інформацію для представника Росії про критичну інфраструктуру міста Рівне, а також за допомогою застосунку Telegram надсилав інформацію про рух залізничних ешелонів з військовою технікою ЗСУ. Очікує на обмін понад три місяці.
 
“Хочу к своим”: хто із засуджених колаборантів із Рівненщини готовий на обмін у Росію
Профіль Олександра Кириченка на сайті "Хочу к своим". Скріншот із сайту hochuksvoim.com
Олександр Шкатов
Ув’язнений на 12 років за колабораціонізм, незаконне поводження зі зброєю. У червні 2021 року встановив контакт з людиною, яка назвалася представником Росії. Надавав інформацію про кількість стрілецької зброї та військової техніки на території військової частини, яка дислокується в місті Сарни.
Крім того, придбав та зберігав за місцем свого проживання два корпуси наступальної ручної гранати РГД-5 та один підривач типу УЗРГМ-2, 120 патронів для вогнепальної стрілецької зброї калібру 5,45. Очікує на обмін понад три місяці.
“Хочу к своим”: хто із засуджених колаборантів із Рівненщини готовий на обмін у Росію
Профіль Олександра Шкатова на сайті "Хочу к своим". Скріншот із сайту hochuksvoim.com
Анатолій Диковицький
Засуджений на шість років та 182 дні за несанкціоноване поширення інформації про ЗСУ. Він через телефонний дзвінок передав громадянину Білорусії інформацію про пункти охорони залізничного мосту, функціонування блок-постів ЗСУ, місця дислокації військовослужбовців ЗСУ на території селища Зарічне Вараського району. Очікує на обмін понад місяць.
“Хочу к своим”: хто із засуджених колаборантів із Рівненщини готовий на обмін у Росію
Профіль Анатолія Диковицького на сайті "Хочу к своим". Скріншот із сайту hochuksvoim.com
Іван Яровий
Ув’язнений на 15 років за диверсію, створення терористичної групи. За завданням спецслужб РФ, встановлював GPS-трекери на одному з обʼєктів енергетичної інфраструктури на території Рівненської області для подальшого його зруйнування. Очікує на обмін 28 днів.
“Хочу к своим”: хто із засуджених колаборантів із Рівненщини готовий на обмін у Росію
Профіль Івана Ярового на сайті "Хочу к своим". Скріншот із сайту hochuksvoim.com

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також