Хочу магнію!

1239 0

Ми у соцмережах:

Хочу магнію!

Більшість людей звикли харчуватися однаково день у день. І часто не звертають уваги на наявність чи відсутність у продуктах життєво важливих поживних речовин, нестача яких може призвести до розвитку багатьох захворювань.

Магній відноситься до речовин, які не синтезуються в організмі й повинні надходити ззовні. При дефіциті магнію в організмі з’являються м’язові судоми, що супроводжуються гострим болем. Особливо це актуально для вагітних жінок.

Магній сприятливо діє на роботу серця — нормалізує серцевий ритм, покращує кисневе забезпечення, сприяє зниженню тиску, нормалізує сон. Він необхідний для поліпшення роботи травної системи, зокрема, стимулює перистальтику кишечнику і запобігає запорам. Магній відіграє важливу роль у зниженні рівня стресу і тривожності. Іншими слова, стрес «з’їдає» магній, тому поповнення його запасів в організмі допомагає заспокоїтися.

Якщо вам хочеться шоколаду, організм таким чином сигналізує про нестачу магнію. Адже в шоколаді його міститься багато. Дефіцит магнію викликає і низка лікарських препаратів; це деякі антибіотики, контрацептиви, сечогінні засоби, ліки від астми і серцевої недостатності.

Магній у досить великій кількості міститься в мигдалі, арахісі, волоських та кедрових горіхах, кеш’ю, бананах, гарбузовому насінні, чорному шоколаді, горосі, квасолі, сирі тофу, листових овочах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також