Хочуть оштрафувати за борги

1196 0

Ми у соцмережах:

Хочуть оштрафувати за борги

530 постанов про накладення штрафу за заборгованість із несплати аліментів винесли державні виконавці Головного територіального управління юстиції у Рівненській області від початку вересня.

Начальниця Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук повідомила, що винесено 132 постанови про накладення на боржника штрафу у розмірі 20% на заборгованість по аліментах від 1 до 2 років, 94 постанови про накладення штрафу у розмірі 30% по тих провадженнях, де заборгованість складає від 2 до 3 років, та 304 постанови про накладення штрафу у розмірі 50% за заборгованість понад 3 роки.

Нагадаємо, що другий пакет законів щодо посилення відповідальності за несплату #ЧужихДітейНеБуває вступив в силу з 29 серпня 2018 року. Серед новацій другого пакету – запровадження штрафних санкцій для злісних неплатників аліментів. Якщо борг перевищив 12 місяців, автоматично доведеться заплатити дитині додатково 20% від суми боргу, якщо заборгованість сягнула 2 років – 30%, а якщо 3 років – 50%. Для того, щоб отримати ці кошти, не треба буде бігати по судах. Перерахунок відбуватиметься автоматично.

Цей та інші інструменти впливу є дієвими, про що свідчать показники стягнутих аліментів. Так, станом на 12 вересня державні виконавці стягнули 57,7 мільйонів гривень аліментів, з них завдяки застосуванню новацій законів #ЧужихДітейНеБуває – 24, 8 мільйони гривень, – додала Оксана Сальчук. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також