Хочуть почути думку рівнян щодо нових тарифів на тепло

1506 0

Ми у соцмережах:

Хочуть почути думку рівнян щодо нових тарифів на тепло

Застрахуватись від збитків від теплопостачання, які можуть виникнути у зв’язку з обіцяним підвищенням з 1 жовтня ціни на газ, вирішила влада Рівного. Уже відомі нові розрахунки тарифів, які, можливо, діятимуть з початку опалювального сезону. Щоправда, влада вирішила спочатку дізнатись думку рівнян щодо нових тарифів — на теплопостачальних підприємствах почала діяти «гаряча лінія». Зателефонувати, щоб висловити пропозиції, можна за номерами: 28-65-93, 23-02-48.

Застрахуватись від збитків від теплопостачання, які можуть виникнути у зв’язку з обіцяним підвищенням з 1 жовтня ціни на газ, вирішила влада Рівного. Уже відомі нові розрахунки тарифів, які, можливо, діятимуть з початку опалювального сезону. Щоправда, влада вирішила спочатку дізнатись думку рівнян щодо нових тарифів — на теплопостачальних підприємствах почала діяти «гаряча лінія». Зателефонувати, щоб висловити пропозиції, можна за номерами: 28-65-93, 23-02-48. Тарифи для населення заплановано підвищити в середньому на 27%, а на підігрів води на одного мешканця, навпаки — знизити на 40%. Як пояснив директор КП «Теплотранссервіс» Петро Сергійчук, проведений енергоаудит на теплопостачальних підприємствах показав, що один мешканець Рівного реально споживає води менше, ніж було передбачено застарілими нормами, якими досі користувалися (1,5 куб. м на місяць, а не 3 куб. м). У той же час підвищувати решту тарифів комунальники вимушені через обіцяне їм з жовтня підвищення ціни на газ та зростання мінімальної зарплати до 650 гривень. Набагато дорожчими, ніж для населення, тепло й гаряча вода будуть для бюджетних установ та інших споживачів — у середньому на понад 50%. Якщо тарифи не підвищити, пояснюють теплопостачальники, вони не покриватимуть витрат на надання послуг, а отже, погіршать їхню якість. Звісно, можна замість підвищення надати теплопостачальним підприємствам дотацію, однак, зазначають вони, її сума — 78,7 мільйона гривень — буде непосильною для міського бюджету.

Мирослава ШЕРШЕНЬ.

Довідка «РВ» Нинішні тарифи для населення: Вартість 1 Гкал тепла (за лічильником) — 256,4 грн. Централізоване опалення (за 1 кв. м загальної площі) — 6,05 грн. Підігрів води: 1 куб. м ( за лічильником) — 10,98 грн. на одного мешканця у місяць (при цілодобовій подачі) — 35,14 грн. і 29,17 (при подачі за графіком) Запропоновані тарифи для населення: Вартість 1 Гкал тепла (за лічильником) — 338,48 грн. Централізоване опалення (за 1 кв. м загальної площі) — 7,40 грн. Підігрів води: 1 куб. метр (за лічильником) — 14,01 грн. на одного мешканця у місяць — 21,02 грн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також