Хочуть у Миргород, але поїдуть у Моршин

1317 0

Ми у соцмережах:

Хочуть у Миргород, але поїдуть у Моршин

Якщо два роки тому Рівненщина отримувала путівок для чорнобильців на 80 млн. грн., то цього року має на їхнє оздоровлення тільки 13 млн. Цих коштів вистачить на майже 2,5 тис. путівок.

моршин Обласний департамент соцзахисту днями провів другий тендер на оздоровлення чорнобильців першої категорії та дітей-інвалідів, постраждалих від ЧАЕС. 464 дорослих та дітей, яких супроводжуватиме хтось із дорослих, з 1 серпня поїдуть на відпочинок у Карпати та на Одещину. 118 чорнобильців на 18 днів відправлять на лікування у санаторно-курортний комплекс «Моршинкурорт», що у селі Моршин Стрийського району на Львівщині. Путівка на одного коштує 4410 грн. Ще 257 чорнобильців першої категорії відпочиватимуть у санаторії «Лісова пісня», що у селі Гаївка Шацького району на Волині. Також 18 днів. Путівка у цей санаторій — 4482 грн. Окрім того, у «Лісовій пісні» 21 день відпочиватимуть 27 дітей-інвалідів з Рівненщини. Путівка коштує 10,8 тис. грн. 11 дітей відпочинуть у клінічному санаторії «Карпати», що в однойменному селі Мукачівського району на Закарпатті. Путівка туди — 10,4 тис. грн. У ПрАТ «Трускавецькурорт» лікуватимуться 17 дітей-чорнобильців. Заклад, розташований у Трускавці на Львівщині, бере 9,5 тис. грн. за відпочинок. А у селище Сергіївка, що у Білгород-Дністровському районі на Одещині, відправлять 34 дитини з інвалідністю. 21 день вони відпочиватимуть у «Примор'ї», де путівка — 8,4 тис. грн. Оксана Процюк, заступниця начальника управління соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, департаменту соцзахисту:

— З червня у санаторії ми вже відправили кілька сотень людей, які постраждали від катастрофи на ЧАЕС. Так, вже закуплено путівки для 207 дітей (зверталися ж батьки 241 дитини) та для 1832 чорнобильців першої категорії (загалом же маємо звернень від 2181 особи). Тобто путівками вже забезпечено 85% тих, хто звертався; 13 млн. грн. вистачить на всіх, зараз ми готуємо треті закупівлі. Другий рік поспіль можемо оздоровити тільки дітей-інвалідів і тих, у кого перша категорія. Але й серед них — не всіх. В області є близько 700 дітей-інвалідів, які отримали інвалідність через аварію на ЧАЕС, проте лікарі не всім дають рекомендації на санаторне оздоровлення, а тому із заявами до нас вони не звертаються. Окрім того, не завжди санаторії, які виграють тендери, бо пропонують найнижчу ціну, підходять чорнобильцям. Ми надсилаємо путівки в райони і там вже визначаються, кому в який санаторій краще їхати, зважаючи на їхню лікувальну спрямованість. Але є, наприклад, люди, яким потрібне лікування у Миргороді чи у санаторіях на Закарпатті, а через визначену процедуру закупівлі придбати путівки там ми не можемо (або вартість там вища, або ж санаторії не подають документи на участь у тендері і т.п.).
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також