Ходить сон біля вікон…

2808 0

Ми у соцмережах:

Ходить сон біля вікон…

”Мамо, я знову у сні літала!» — прощебетала донечка. «Це добре, літаєш — значить ростеш,» — відповіла мама. Як відомо, сон відіграє важливу роль у людському житті, особливо — житті дітей. Для нормальної життєдіяльності доросла людина повинна спати не менше 8 годин, діти — більше. Важливо також на чому спить людина, адже від того, наскільки комфортно відчуваємо себе у сні, значною мірою залежить повноцінність життя людини.

Нещодавно в Україні стартувала інформаційно-освітня програма «Дбаймо про здоровий сон», покликана інформувати про безпеку домашнього текстилю, адже у сні людина проводить третину свого життя. «Якість тканини — якість простирадла — якість сну — якість життя» — так можна окреслити слоган цієї програми.

Сьогодні всі хочуть ходити і спати в натуральному, — наголошує начальник Центру сертифікації та випробувань продукції легкої промисловості ДП «Укрметртестстандарт» Наталія Попова.

Особливо цінуються натуральні тканини із бавовни, льону (напівльону), шовку, вовни. Хоча ці тканини й дорогі, однак вони того вартують. Особливі вимоги до ліжка та білизни дитини, — зауважує старший науковий співробітник відділу гігієни дитинства Інституту гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва Катерина Шкарбан. — Стосовно комфортності перебування дитини в постільній білизні, то значення нормативів гігієнічних показників (таких як гігроскопічність, повітропроникність, електричний опір та ін.) у 2-3 рази перевищують вимоги до постільної білизни для дорослих.

Отож здоровому сну сприяють: спокійні кольорові тони постільної білизни, її натуральність і чистота (постіль потрібно міняти кожні 7-10 днів). До речі, нову білизну після придбання обов’язково потрібно випрати, щоб тканина могла дихати, її не рекомендується крохмалити і прасувати. Ще одна корисна порада: вибираючи постільну білизну, її бажано понюхати, щоб не було запаху плісняви, фарби або хімії. Лише якісна сертифікована продукція із зазначенням виробника й відповідним маркуванням може подарувати здоровий безпечний сон. Як приклад можна навести концерн «Ярослав» — один із вітчизняних лідерів домашнього текстилю. Підприємство виробляє понад 700 найменувань продукції, яка реалізовується не тільки в Україні, але й за кордоном.

Наш асортимент задовольняє одну із головних фізіологічних потреб людини — потребу сну, — підкреслює представник концерну «Ярослав» Олена Білик. — До того ж, ми пропонуємо ековироби, які стануть в пригоді як дорослим, так і дітям.

Хоча постільна білизна під торговою маркою «Ярослав» виробляється тільки з натуральних тканин, керівництво концерну свідомо йде на сертифікацію продукції, адже сповідує принцип дотримання екологічних умов сну, прагне бути відкритим для споживачів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також