Ходити містом небезпечно

5569 0

Ми у соцмережах:

Ходити містом небезпечно

Тільки відчайдушний зойк випадкової перехожої в центрі міста зупинив водія маршрутки, якому під автобус кинули побитого Василя Тильмана. Криваве місиво, на яке перетворила потерпілих юрба озброєних сокирами нападників, стрілянина з кількох пістолетів — це, напевне, найяскравіші моменти новорічного святкування по-костопільськи.

Те, що тільки й обговорюється у стривоженому Костополі, пройшло ніби повз увагу офіційної кримінальної хроніки. Згадали навіть міліціонери, що якийсь місцевий покидьок викрав велосипед на тижні, а от що було стрільбисько минулого вівторка, на другий день нового року — жодного повідомлення. А того дня ніщо не віщувало для голови обласної профспілки працівників сфери підприємництва Василя Тильмана неприємностей. Близько шостої вечора зайшов він із друзями у кафе «Отаман», що в самому центрі Костополя. Хіба що за сусіднім столиком сидів давній знайомий пана Василя — Олег Нікулін, з яким стосунки вже тривалий час якось не складалися. Про пана Нікуліна більше можуть розповісти оперативні матеріали правоохоронців, однак свого часу, коли справа дійшла до суду, рівенська Феміда своє слово вже сказала. Тож на сьогодні офіційних претензій до пана Олега з боку закону немає. Звичайний собі добропорядний костопільчанин, добрий знайомий народного депутата Дмитра Крючкова ще за часів його, Дмитра, керівництва економікою області два роки тому. Тож коли пан Нікулін запропонував Василю вийти і обговорити якесь питання, в нього не виникло жодної підозри — хтозна, які серйозні проблеми має на меті вирішити помічник нардепа. — Тільки-но Василь Іванович вийшов за двері, як отримав удар кастетом, який розсік йому щоку, — розповідає заступник пана Тильмана Артур Хачатрян. — Про подальші події мені розповіли очевидці, а сам пан Василь вже лежав на тротуарі — його вдарили якоюсь залізякою. Вихопивши пістолети, нападники почали стріляти, підбігли до водія Тильмана, прострілили йому щоку. При цьому розповідають, що і сам Нікулін бігав з пістолетом та керував нападом. У цей час, коли навкруги ходили люди, у них летіли кулі, а перехожі отримували удари кастетами і сокирками. Для голови профспілки напад міг закінчитися фатально — його буквально кинули на дорогу під рівенську маршрутку, яка зупиняється поруч, біля «Кристалу». Крик якоїсь жінки змусив водія зупинитися і Тильман не загинув під колесами. За півгодини після всього прибули міліціонери. — Мене відразу ж друзі відвезли у поліклініку, — розповідає пан Василь, який зараз лежить у відділенні травматології райлікарні. — Було мені вкрай тяжко. Вже на четвертий день мені зателефонував Сергій Рижий, заступник начальника Костопільського райвідділу міліції Олексія Лозяна, запросив у райвідділ. Я приїхав, розмовляв із Лозяном та Рижим, залишив їм заяву. Отримав запевнення, що справу найближчим часом почнуть розслідувати. Та загальна тиша і відсутність хоч якихось ознак, що слідство ведеться, дають підстави пану Тильману сумніватися, що справу коли-небудь розслідують. У Костополі тим часом ті ж нападники калічать людей — минулого тижня їм чимось «не сподобався» охоронець магазину «Мандарин». Так що святкувати і Старий Новий рік костопільчанам буде «весело» — під акомпанемент пістолетної стрілянини і глухі удари кастетів.

Коментарі Олексій Лозян, начальник Костопільського райвідділу міліції: — За отриманим телефонним повідомленням про бійку того ж дня ми розпочали перевірку. Сам інцидент тривав буквально кілька секунд, а нарікання на те, що нібито працівники міліції прибули із запізненням, не відповідають дійсності. «Беркут» був на місці події вже за дві хвилини. Перевірка триває. В інтересах слідства більше нічого сказати ні про перебіг подій, ні про учасників не можу. Володимир Остапенко, прокурор Костопільського району: — До прокуратури жодна із сторін конфлікту не зверталася. Якщо таке звернення буде, ми проведемо перевірку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також