Холодець корисний для суглобів?

1110 0

Ми у соцмережах:

Холодець корисний для суглобів?

Доведено, що еластичність зв’язок та рухливість суглобів залежить від рівня колагену. З віком, після 26 років, вироблення білка колагену скорочується, від цього страждають не тільки суглоби, а й шкіра, волосся, зв’язки. Крім того, колаген впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, якість сну, на рівень витривалості.

Існує думка, що регулярне вживання холодцю покращить рухливість суглобів. Адже для його приготування використовують кістки, суглоби, хрящі тварин, колаген з яких виварюється та потрапляє у бульйон.

Науковці пояснюють: колаген з холодцю, де його дуже багато, потрапляючи до організму, розщеплюється до амінокислот. Вживання холодцю підвищує вміст амінокислот у крові. Але у разі потреби організм може спрямувати амінокислоти на вирішення інших завдань, не обов’язково для шкіри, волосся чи суглобів. Тобто теоретично вживання холодцю або колагену сприяє поліпшенню роботи зв’язок і суглобів, якщо ваш організм не надумає відправити амінокислоти для розв’язання інших проблем. І все ж лікарі рекомендують споживати його людям 45+. Особливо цей продукт є актуальним для жінок, для еластичності зв’язок та гарної шкіри.

Крім колагену, холодець містить велику кількість вітамінів групи B. Але через високий вміст у ньому холестерину дієтологи рекомендують вживати його помірно — 150–200 грамів на добу, раз на тиждень.

Залежно від головного інгредієнта, з якого холодець готується, він може містити різні корисні елементи. Яловичий холодець багатий на каротин і вітамін А, які позитивно впливають на стан кісток та зору. У свинячому холодці багато амінокислот, вітамінів групи B, мікроелементів та міоглобіну. Холодець з курки та індички є найдієтичнішим. Такий холодець не підвищує холестерину, є джерелом селену, заліза, триптофану.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також