Холодець подорожчав на 17%

1340 0

Ми у соцмережах:

Холодець подорожчав на 17%

М’ясний холодець за рік подорожчав майже на 30 грн, або на 17%.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив керівник Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Експерт проаналізував тенденцію річного подорожчання всіх інгредієнтів цієї м’ясної страви.

1.Свинина – 800 г, у 2017 р. – 79,5 грн, у 2018 р. – 94,5 грн. Індекс зростання за рік – 19%.

2. Яловичина – 800 г, у 2017 р. – 90 грн, у 2018р. – 101,5 грн. Індекс зростання за рік – 3%.

3. Морква – 200 г, у 2017 р. – 1,3грн, у 2018р. – 2,3 грн. Індекс зростання за рік – 7%.

4. Цибуля – 200 г, у 2017 р. – 1грн, у 2018р. – 2 грн. Індекс зростання за рік – 100%. 

Холодець зобов'язаний своєю появою звичайному м'ясному бульйону, який готували в усі часи. При охолодженні він густішає настільки, що стає схожим на желе. Це раніше вважали недоліком, поспішаючи розігріти бульйон. І тільки у Франції у 16 столітті один раз зважилися скористатися цією незвичайною властивістю. Для цього придумали з застиглого бульйону ціле блюдо, яке стало прообразом нашого холодцю. Згодом в цю страву стали додавати варене м'ясо й варені овочі. У Німеччині холодець має назву «зельц», у Польшеі — galareta, у Болгарії — пача».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також