Холодильник може зіпсувати продукти

1837 0

Ми у соцмережах:

Холодильник може зіпсувати продукти

Здається, що будь-яким продуктам буде тільки краще, якщо зберігати їх у холодильнику, але виявилося, що в деяких випадках холод шкідливий для їжі.

Одним з тих продуктів, які не можна зберігати в холодильнику, є хліб. Це не продовжує його "життя", від цього він тільки швидше засихає. Найкращим варіантом для нього було б зберігання при кімнатній температурі, навіть у таких умовах він не повинен пролежати більше чотирьох днів. Якщо буханець занадто великий і ви вже точно знаєте, що за цей час його з'їсти не встигнете, найкраще відрізати невеликий шматок, а решту заморозити. Не любить холоду і часник. Зберігати його потрібно в сухому місці або, наприклад, на полиці в коморі, але не довше двох місяців. Єдиною обов'язковою умовою є хороша вентиляція, це дозволить часнику довше залишатися свіжим. Існує стереотип, що всі приправи і соуси слід зберігати саме в холодильнику. Але насправді більшість з них — сіль, оцет і цукор — є прекрасними консервантами. І гострий соус також відноситься до тих продуктів, яким в холодильнику не місце. Картоплю також краще зберігати в паперовому пакеті в коморі. А низькі температури перетворять картопляний крохмаль в цукор, таким чином, змінюючи його смак. Намагайтеся уникати зберігання в холодильнику помідорів. Томати дуже люблять тепло, тому чим довше ви їх тримаєте в холоді, тим більше вони псуються. І смак у них буде вже зовсім не той. Найкраще зберігати помідори при кімнатній температурі. Для зберігання цибулі найкраще підійдуть сумки з сітки або тканини, які дозволяють повітрю циркулювати. Цибулю найкраще зберігати в темному місці, так як на світлі вона змінює свій смак. І ні в якому разі не можна її зберігати поряд з картоплею. Від неї виходять особливі гази і волога, які, в свою чергу, змушують цибулю гнити в рази швидше. Багато людей вважають, що краще, ніж в холодильнику, каві не буде ніде. Інші ж упевнені, що їй там і зовсім не місце. Конденсація в холодильнику, безумовно, впливає на смак і якість самої кави. Також кава має дуже сильний запах, так що є вірогідність того, що вона змінить смак і запах деяких продуктів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також