Холодна їжа шкідлива для здоров'я

670 0

Ми у соцмережах:

Холодна їжа шкідлива для здоров'я

Фахівці з'ясували, що час перетравлювання їжі в шлунку залежить від її температури. Якщо їжа тепла, вона знаходиться в шлунку близько двох-трьох годин, тобто відбувається повноцінне розщеплення великих білкових молекул на амінокислоти.

Їжа Неперетравлені білки не можуть засвоюватися організмом. У результаті порушується обмін речовин, з'являються хвороби, в тому числі й ожиріння. Медики зазначають, що їсти холодне можна, але не часто, адже постійне харчування за принципом фаст-фуду, коли м'ясні та борошняні страви запивають дуже холодними напоями, може призвести до розладу травлення. Швидка їжа не збалансована за вмістом білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів. Людина в надлишку отримує тільки вуглеводи і жири. А запиваючи їжу крижаними напоями, не може насититися, і тому буде споживати безліч зайвих калорій. Чи можна розігрівати їжу? Звичайно, найкраща їжа — свіжа, приготовлена за 10-15 хвилин. Але що робити, якщо готувати на один раз не виходить? Ділимося секретами розігріву-підігріву без шкоди для здоров'я. Викласти холодні макарони на блюдо або у форму, змазану маслом. Розрівняти, присипати натертим сиром і розігрівати 3-4 хв. у мікрохвильовій пічці або духовці. Овочі гриль розкласти на пергаментному папері або підсушених скибках багета, побризкати олією та соком лимона, посипати духмяними травами і розігрівати в духовці 4-5 хв. при 180-200°C. Курятину покласти у вогнестійкий посуд, побризкати олією і поставити на 5-7 хв. у духовку 180-200°C, помістивши на нижню полицю ємність з водою. А вчорашнє картопляне пюре можна перетворити на прекрасну страву! Наприклад, приготувати картопляні зрази: розігріти пюре на парі; додати яйце, борошно і замісити тісто; сформувати невеличкі зрази (начинка за власним смаком) і відправити в духовку на 15 хв. при 180°C. Смакують зі сметанним соусом і зеленню.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також