«Холодне» меню

1206 0

Ми у соцмережах:

«Холодне» меню

Розпочинати день в осінньо-зимовий період потрібно з вуглеводного сніданку, щоб забезпечити організм енергією для обігріву, а між основними прийомами їжі для підтримання бадьорості та поповнення запасів мікроелементів і вітамінів їсти солодкі фрукти і кілька шматочків чорного шоколаду, зазначають дієтологи.

У морози найкращим сніданком є нежирні каші (гречка чи вівсянка) або ж мюслі чи рис, з додаванням фруктів або розморожених ягід, меду чи варення. Така їжа живитиме енергією і не дасть замерзнути. На полуденок або другий сніданок підійдуть яблуко, виноград, банан або хурма. У них багато речовин, які сприяють виробленню гормону щастя — серотоніну, а в холоди його постійно не вистачає. До того ж, це чудове вітамінне підживлення.

Обід в холодну пору року обов'язково повинен бути гарячим. Інакше організму не зігрітися на вулиці, до того ж, це сприяє прискоренню метаболізму та циркуляції крові. А щоб підняти настрій, обов'язково їжте періодично кілька шматочків чорного шоколаду. Він не такий калорійний, як білий або молочний, і добре впливає на нервову систему, — радять експерти.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також