Холодний душ — щодня

1207 0

Ми у соцмережах:

Холодний душ — щодня

Прохолодна вода здатна прискорити обмінні процеси в організмі, і ви почнете худнути швидше. Але не лише холодний душ змиє небажані кілограми. Якщо ви підключите правильний режим сну і відпочинку і будете менше їсти шкідливої їжі, то холодний душ подвоїть ефект.

Холодна вода дуже корисна для шкіри. Від неї пори звужуються і шкіра стає більш гладкою і рівною. Цим прийомом користувалася ще Мерилін Монро: вона щоранку протирала обличчя кубиком льоду. До речі, такий спосіб допомагає позбутися від набряклості вранці й чудово бадьорить.

Крім того, холодний душ зміцнює імунітет. Фахівці особливо рекомендують приймати контрастний душ, тому що коли організм звикає до перепадів температур, він стає більш стійким до вірусних захворювань.

Холодний душ — це стрес для організму. Тому при різкій зміні температур він починає залучати всі ресурси, щоб вирішити проблему. Таким чином, підвищується концентрація, зосередженість, пильність і навіть працездатність. Це безпечний спосіб підбадьоритися перед роботою, тому що за короткий час холодна вода не завдасть сильного стресу організму, який міг би йому нашкодити.

Холодна вода також здатна зменшити запалення і зняти м'язовий біль. Тому такий душ добре підійде після тренування.

Є кілька способів, як приймати холодний душ. Можна 10-15 хвилин перебувати під прохолодною водою або чергувати теплу і холодну воду кожні 1,5-2 хв. Але такий душ підходить не всім. Якщо у вас є проблеми зі здоров'ям, то перш ніж почати «холодну терапію», проконсультуйтеся з лікарем.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також